Модата, която дует "Ритон" наложиха с цветните винилови плочи, става заразна. Катя и Здравко вече имат последователи сред изпълнителните от по-младото поколение - Любо Киров се похвали, че издава цветен аналогов носител, видя Hotnews.
Ситуацията обаче е малко като "след дъжд качулка", тъй като новатори в налагането на цветните винилови плочи са именно Катя и Здравко, които още през 2015 г. пуснаха на пазара червената "Пътят към твоето сърце". В същия цвят ще бъде и първата цветна плоча на Киров.


Пионерите от "Ритон" обаче са вече доста напред с материали, тъй като издадоха още две цветни плочи - жълтата "Ритон в ритъма латино" и бялата "Златен Ритон", посветена на 40-годишния им юбилей.
В новото време, след като "Балкантон" преустанови издаването на винилови плочи, дует "Ритон" предприеха абсолютни иновативен ход, рискувайки с издаването на аналогови носители в ерата на дигитализацията. Още повече и в различни от черния цветове, като по този начин за пореден път се утвърдиха като новатори в поп музиката.