Има концерти, за които всички суперлативи и клишета отговарят напълно на истината - убийствен, жесток, уникален! Такъв бе и концертът на Любо Киров. Това е концерт, който всеки в препълнената Зала 1 на НДК ще помни дълго. Концерт на български музикант, текстописец и композитор на множество от най-обичаните български песни (в по- новата история на бълг.музика), който събра зрители от цялата страна. При вида на верните си фенове самият Любо попита от сцената: “Къде са хората, които преди години казваха, че новата българска музика не може да пълни големите зали?”

Любо надхвърли очакванията на всички и показа със силата на комплексния си талант защо е доказана величина и еталон за артист с главна А. Това не беше просто концерт, а музикално обяснение в любов пред многохилядната публика.

Очакванията към шоуто на Любо бяха наистина големи, защото концертът бе разпродаден напълно доста преди датата, а хора от цяла България пропътуваха разстоянието до София, за да почувстват силата на общата енергия в Зала 1 – семейство от Севлиево, голяма група фенове от Пловдив и Русе, млада майка от Бургас, довела и малкия си син на първия му концерт в София… Крайно емоционално – така и самият Любо определи концерта. Същото се случи и по времето на лятното му турне в Пловдив, Варна и Бургас.
 

Емоциите в София се отприщиха точно в 20:15 минути. Организаторите отложиха малко началото на концерта, заради ремонтните дейности в НДК, за да успеят всички спокойно да заемат местата си.

Когато пред публиката, изпълнила до краен предел Зала 1 с танц символично бе вдигната завесата на сцената, изгряха светлините и осветиха Любо Киров, Живко Петров (клавиши), Ангел Дюлгеров (китара) и Калин Вельов (УДАРНИ И перкусии), Ивайло Звезомиров (бас) и момичетата от LaTiDa.

Тук е мястото да споменем прекрасното светлинно и мултимедийно шоу, съпътстващо целия концерт и допринесло допълнително за усещането и емоцията. Още първата песен “Отново Вярвам” все едно спря времето и отвори врата към паралелна реалност, изпълнена с любов, звук и светлина.

Усещането за нереалност продължи с “Ако Някога”, “Има ли цветя”, “Мога”, “Говори ми на “ти”, а публиката вече беше сигурна, че “Най-доброто” предстои…

И точно тогава Любо започна първите тонове на “Вместо ти”, но остави микрофона и сцената на оригиналния изпълнител Орлин Павлов, а светът се въртеше все по-бързо…

И тогава публиката запя!И разчувства Любо, който се просълзи от признателност и от най-дълбокото място в сърцето си извади “Ти, искам”, “All Right”, “Различен”, “Искам само теб” и фънкарското “Ще те намеря”, с което изказа своята почит към George Michael, последвана от “Забранена Любов”.

Песента “Без теб” в дует със Сантра бе една от супер изненадите за всичките БЛИЗО 4000 почитатели в залата, песен, изпята от двамата за първи път от 16 години насам. И когато прожекторите осветиха залата – всички бяха на крака, получили своя адреналинов шок и молеха за още. Тогава пред нея застанаха Любо, Орлин и Графа и взривиха атмосферата със “Заедно”.

“Знам” подсказа, че краят на концерта е близо и с финалната “Purple Rain” на Prince и след два часа взаимна любов завесите се спуснаха, но музиката на Любо остана да звучи… и да обединява в едно хилядите души, пожелали да съпреживеят, магията на истинското изкуство, а в душите ни стана малко по чисто и светло.