Големият концерт на Любо Киров в НДК е на 9 юни, а билети вече има само на “търси се” във фейсбук.

От днес обаче съществува и реална надежда - пускат в продажба ограничен брой места в оркестрината пред самата сцена, както и допълнителни за втория балкон в зала 1 на НДК.

“Интересът към концерта му е много голям и това е изумително, след като Любо не спира да пее и почти през ден е с изява в страната”, коментира факта перкусионистът Калин Вельов, който е на сцената с него заедно с Живко Петров - пиано, и Ангел Дюлгеров - китари.

Днес Любо Киров е в Поморие, следват Пловдив, Габрово, Несебър, Приморско, Балчик, Стара Загора, Асеновград, Враца. Тези концерти обаче са много различни от това, което той подготвя за НДК.

За интереса към песните му Любо Киров отговори пред “24 часа” така: “Моята публика е изключителна! Специална! Подкрепата ѝ към мен е подкрепа и към българската музика, защото това е първият ми самостоятелен концерт в зала 1 на НДК и мисля, че ще бъде истинско преживяване за всички - и за нас на сцената, и за публиката!”

Певецът е подредил вече програмата за НДК. Той ще започне музикалния спектакъл с песента “Говори ми на ти”, а репертоарът му ще продължи близо 2 часа.

Поканил е няколко специални гости, които ще обяви чак в залата.

Отсега е сигурно обаче, че сред тях ще са и славните музиканти от супергрупата “Легендите”, в която е и Любо Киров. От първите редове ще подкрепят колегата си Константин Марков и Стенли от възродената група “Тангра”, Йордан Караджов от “Сигнал”, Константин Цеков от ФСБ и Митко Кърнев от Д2. Любо Киров казва, че с концерта иска да поднесе “уважението си към изключителните творци, които са ме вдъхновявали през годините и са ме формирали като артист на сцената”.

Специалисти отсега определят спектакъла му в НДК за концерт на годината. Те припомнят, че Любо Киров има 10 годишни награди - два пъти най-добър изпълнител, най-добра песен, четири пъти най-добра група, най-добра музика и пр. Какво ли ще бъде на 9 юни в НДК?