Поп певецът Любо Киров бил пред нервен срив по време на записите на парчето „За нежност”.

Тревогата му произтичала от огромния респект, който храни към автора на песента – Константин Цеков от ФСБ. Когато чул за пръв път мелодията Любо си казал, че тя може да бъде одостоена само с вокалите на някой от прогресив рок титаните.

„За нежност” е първата песен от дългосрочния проект на Цеков с БНР, а поканата към Киров дошла лично от големия музикант. „Много се притесних, но нямаше как да откажа. Стегнах се, концентрирах се, влезнах в студиото и го изпях. Когато излязох, Косьо с неговия маниер, с такъв „стоун фейс” ми каза: „Ето бе, видя ли, че много хубаво го изпя! Какво толкова се притесняваше?” А аз буквално щях да колабирам на записа. Все пак Косьо е голям музикант - единственият носител на „Грами” в България, въпреки че не иска много-много да се говори за това. Но за мен това е историческо. Дори и за песента предложи: „Пиши се само ти”. Как да се пиша само аз!? Тя е на Константин Цеков и Любо Киров.”, споделя пред Interview.to певеца.



С Косьо Цеков Любо си партнира и в „Легендите”, където освен с вокали той се включва и като барабанист. Супергрупата, в която влизат още Йордан Караджов, Митко Кърнев, Косьо Марков и Стенли вече изнесе два грандиозни концерта в лентите театри на Варна и Бургас.

С подкрепата на FiBank националното им турне ще бъде подновено през ноември. На 3-ти „Легендите” ще свирят в Пловдив, на 6-ти в Габрово, на 14-ти в зала 1 на НДК, а на 10 декември ще акостират в Русе.