Любо Нейков едва не е загубил живота си по време на елементарна операция по отстраняване на тлъстини, твърдят негови колеги. Зловещата случка се разиграла преди около 2 месеца, когато комикът е решил да се подложи на липосукция на бедрата и корема. Инцидентът се е случил в уж елитна болница, пише ''Всеки ден''.

Интервенцията се води доста безрискова и на пръсти се броят случаите, в които при пациента се появяват някакви усложнения. За жалост при Любо Нейков едва не се стигнало до летален изход. Оказало се, че знаменитият актьор имал алергия към упойката, която рязко качила кръвното налягане до ужасяващи стойности и дори имало скъсана артерия.

„Пациентът бе овладян като по чудо, за малко да не го изтървем. Рискът Любо да почине на операционната маса бе огромен. Лекарите се панираха, не знаят какво да правят", разказва пред „Всеки ден" служител на болницата. След като ужасът свършил, се наложило да свестяват доктора, наел се да извърши липосукцията, който припаднал от преживяния стрес.



И Нейков, и екипът на частната клиника имали взаимен интерес случаят да не се раздухва, като според наша информация собствениците на болницата вече са платили обезщетение в размер на 50 000 лева на комика. Припомняме, че в България има само 2 случая на умрели хора по време на липосукция. В последно време тази операция се избягва, въпреки че принципно се води лека. Болките след изсмукването на мазнини обаче са непосилни и пациентът поне 2 седмици след операцията не може да се движи.

Добрата новина поне е, че Любо Нейков е отслабнал видимо след липосукцията. Той е свалил над 15 килограма, и то в проблемните си зони. Актьорът се е взел в ръце и се е зарекъл да отслабне. Припомняме, че преди 3 години от инфаркт се спомина брат му, който също имаше наднормено тегло. Докторите са категорични, че ако Любо иска да живее, трябва да смъкне поне 30-40 кила от мощната си осанка. Очевидно обаче оттук нататък комикът няма да се подлага на медицински интервенции, ускоряващи вталяването му.