Рангел Чеканов се чувства най-добре на масата, защото му е сготвено и стоплено. Там е господар и командва всички. Такъв е героят на комика Любо Нейков от телевизионния сериал „Столичани в повече”.

Масата като в патриархалното семейство е отправната точка, гнездото, кътчето, където се случват радостите и тревогите в къщата на фамилията Чеканови.

За разлика от героя си Нейков у дома си е кротко агънце. Любимото му занимание е да седи в хола с детето в ръце. Анна, която през февруари ще навърши една годинка, му дава цялата топлина на света, спасява го от озлобените хора, от негативните настроения. Това е голямото му щастие, всичко останало е суета.

"Не съм материалист. Не харесвам вещите, въпреки че ги притежавам. За мен те са в помощ и услуга", признава актьорът пред списание „Идеален дом”, пише kliuki.bg.

Затова се обгражда с приятели, на които има доверие, и близки, чиято топлина чувства. На тях е предан и отдаден.

За жалост времето, което прекарва с мъничката Анна и нейната майка Гинка, е все по-малко. Защото на снимачната площадка на сериала – в Панчарево, се налага да е по цял ден. Нейков освен че играе в лентата, е и продуцент в „Дрийм тийм”. И може да се каже, че живее повече сред декорите, отколкото у дома си.

„Домът” му в „Столичани в повече” също излъчва топлина. Стените са червеникави, стандартно кухненско обзавеждане като на хора, изкарали парите си с труд. Интериорът издава обаче скъпото им хоби и първенюшки играчки. Защото в техния дом има един антикварен шкаф, върху който са подредени старинни предмети. Те говорят за страстта на стопанина към древни артефакти и скрити иманета. На стената виси пушка и ловен трофей. Къщата за Рангелови е тяхната крепост, сила – като на мнозина българи. Затова и сериалът се гледа, разсъждава Нейков.