Милионер и по банкова сметка, и в имоти е актьорът Любо Нейков, съобщава вестник „Ретро”.

Недвижимата собственост, която притежава, според колегите му вече е за близо 2 млн. лв., след като съвсем наскоро комикът се сдобил и с трета поредна къща. Новата му придобивка е на гръцкия остров Тасос на метри от плажа, разкриват впечатлени от луксозния имот хора от „Комиците”, пише pik.bg.

Покрай покупката Нейков проявил невиждана щедрост и поканил всички желаещи да му гостуват лятото в тузарската триетажна вила, при това без пари.

„Похвали се, че най-после е успял да си купи къща в Гърция, която искал от много време. Взел я изгодно, защото цените на имотите там паднали много заради кризата и за около 200 хил. евро успял да се сдобие с морска вила на три етажа, с голям двор и на метри от плажа. Всички от екипа били добре дошли да си карат отпуската там”, обясняват хората на Нейков.

По думите им обаче той нямало да я ползва само за отдих с приятели, а да отдава част от нея и под наем.

Най-скъпоплатеният комик в България от години не разчитал само на хонорарите си от участия и на доходите като продуцент на „Комиците” и „Столичани в повече”. Нейков прибирал по близо 5000 лв. месечно от наеми на общо 6-те си имота – къща и два апартамента в София, къща в Банско и в Гърция и студио на Слънчев бряг.

Актьорът от години инвестира тлъстите си хонорари в недвижими имоти, които след това отдава под наем. Шоуменът с бизнес нюх отрано се усетил, че актьорлъкът и славата са до време, и не искал да го сполети съдбата на по-възрастните му колеги. За да не му се налага да припечелва на старини, а и да осигури щерка си Ана, Любо решил да става рентиер и да влага средствата си в най-сигурната собственост - недвижимата. Освен къща с обширен двор в центъра на София, където живее със съпругата си Гинка и дъщеричката си, фамилията му притежава още два апетитни имота на пъпа на столицата. Тях актьорът дава под наем. Наемателите му колкото и да се гордеят, че са негови квартиранти, никога не са го зървали.



Всички финансови отношения минавали през брокер, който бил и представител на близкия приятел на Нейков - Виктор Калев. Любо, с когото са комшии, убедил и него да си влага парите в апартаменти, още докато били заедно в „Шоуто на Слави”.

Къщата на актьора край Банско също не се ползва от него и семейството му само за развлечение, а цяла зима му носи приходи. Луксозната зимна вила, която си купи в края на 2012 г. се намира в тузарския комплекс „Катарино”, където имоти имат и куп политици.

Баровското кътче за отдих Нейков обаче посещавал не повече от два-три пъти годишно. През повечето време то било заето от СПА и ски туристи от чужбина, които плащали солидни суми, за да ползват къщата и редовно захранвали банковата сметка на актьора.

Според запознати райското кътче до ски курорта Банско му носело още по-големи приходи от софийските му имоти и за целия сезон Любо прибирал по близо 30 бона от отдаването му под наем.

Според колегите му комикът вече спокойно можел да се пенсионира и да зареже напрегнатата работа в телевизията. Приходите от рентиерство щели да му стигат да си преживява преспокойно.

От години е известно, че Нейков е сред най-богатите актьори и вече е уредил бъдещето си и това на дъщеря си Анна. Въпреки крупните покупки на имоти, в сметката му имало поне 4 милиона лева, издават запознати.

Парите на актьора идвали и от хонорари за участия, и от продуцентската му компания „Дрийм тийм“, в която той е съсобственик заедно с Евтим Милошев, а вече и от имотите.

Дейността на фирмата вървяла повече от добре и от няколко години двамата съдружници си поделяли средно по около 500 и 800 хиляди лева чиста годишна печалба. Въпреки това обаче Нейков не бил вманиачен единствено да трупа пари в сметките си. Комикът постоянно търсел нови, печеливши бизнес начинания, в които да ги вложи и отдаването под наем на имоти било именно такова.