Комикът Любо Нейков се оплака, че се съсипва от работа заради тв шоуто "Комиците" и сериала "Столичани в повече", но малката му дъщеричка отново го зарежда с енергия.

В първите няколко месеца след раждането той я къпел и дежурно сменял памперси. Двамата със съпругата му Гинка решили сами да отглеждат малката Анна без помощта на баби и дядовци.

"Никога не ми е достатъчно времето с нея", признава Нейков пред журналистката Цветана Пешунова. Бебето заспивало към девет часа вечерта и към десет вече започвало да му липсва.

"Идва ми да отида и да го събудя, за да си играем. Не го правя, разбира се, то не е детска играчка", смее се сам на себе си актьорът.

Любо не крие, че се страхува да извежда малката си дъщеричка заради маниаците по софийските улици, които могат да го разпознаят и реагират по някакъв опасен за бебето начин. Както той, така и съпругата му се боят от негативната енергия, която недоброжелателните хора носят.

Анна обаче със сигурност ги е подмладила и пръска позитивизъм в дома им. Много са смешните и разнежващи случки около бебока. Веднъж младите родители се опитвали да приспят дъщеря си и затворили очи, за да се правят на потънали в дълбок сън. Дъщеря им обаче ги гледала известно време, после извадила биберона от устата си и го напъхала в тази на татко си.

"Явно е решила, че аз имам повече нужда от него", смее се Нейков.

"Станал съм по-усмихнат, изобщо по-друг човек... Появата на детето е мир, спокойствие, златен прах...", твърди актьорът.

Любо и Гинка са семейство от повече от десет години. Клюките дълго време спрягат комика в любовна връзка с репортерката Генка Шикерова заради прилика в името й с това на законната съпруга. Гинка излезе от анонимност едва когато забременя с Анна, а сега изцяло се е посветила на майчинството.

Нейков пък се грижи както за насъщния, така и за някои битовизми - чисти двора на кооперацията и тротоара отпред. През лятото построи красива беседка, където майките могат да отмарят с децата си. Младо момиче помага в отглеждането на Анна и домакинската работа. През нощта вахтата се поема изцяло от Гинка, която гледа съпругът й да спи и да си отпочине от тежкия работен ден.

"Около девет часа сутринта се събуждам и първата ми работа е да си видя детето", разказва Любо, пише blitz.bg. "Получавам една огромна усмивка и целувка, която ме зарежда. След това влизам в банята, бавя се известно време и отивам да пия кафе. Изхвърлям боклука, тръгвам за работа и се започват срещи, срещи, срещи..."

В детството си комикът е претърпял опасен инцидент, който едва не го пратил на оня свят. Родителите му били на пикник с приятели, а малкият Любо се забавлявал като шибал цветята с пръчка. Тогава го клъвнала огромна змия с рогче на главата. В болницата му прелели цели три буркана серум, но животът му дълго време висял на косъм.

"Няколко месеца изкарах в болницата и така оцелях. И сега в кръвта си имам противоотрова, та ако ме захапе някоя змия, няма да ме убие...", казва актьорът.

Нейков е прекарал студентските си години на общежитие в Студентски град. В четвърти курс се явил на конкурс за участие в тв предаването на Слави Трифонов "Хъшове".

"Слави към всеки се държеше уважително", твърди комикът. В антуража на Дългия той прекарал цели девет години. Когато взел решение да напусне шоуто, Трифонов цели три години успявал да го разубеди. Сега учиндолецът и Нейков, който му се явява колега като продуцент, не поддържат никаква връзка. Срещали са се случайно два-три пъти и са си кимвали за поздрав.

"Аз пазя най-добри чувства към него", деликатно обяснява Любо. Със съдружника си Евтим Милошев пък никога не са били близо до провал, нито пък са се карали. Различията в мненията си примиряват с продължителни диспути. Нейков определя себе си като "нежна душа" и "лек характер". За свой порок смята цигарите, които все опитва да намали. Досега не е правил опити да отслабне и все избягва диетите въпреки настояванията на докторите. Актьорът смята, че пълнее от нередовно хранене.

По време на почивката си на планина това лято отслабнал с няколко кила само защото успявал да яде няколко пъти дневно. "Не съм суеверен и вярвам в Бог", признава доайенът на "Комиците".

Снимка (водеща): Bulphoto