Продуцентската компания на Евтим Милошев и Любо Нейков „Дрийм Тийм Прадакшънс" започва снимките на нов български сериал в Смолян. Сагата "Дяволското гърло" представя съдби на хора от регионите със смесено население. Фирмата на Нейков и Милошев стои зад успехите на „Откраднат живот”и „Комиците”.

„Смолян е чист, подреден и красив. Централната част е впечатляваща. Пред нас стои важен проект за нас като продуцентска компания и Нова телевизия, която застана зад него. Работното заглавие на филма е „Дяволското гърло”. Това са 12 епизода на емблематичен сериал, който като цяло е криминална история, като зад нея има човешки истории и съдби, свързани с националната ни биография, с регионите, които са със смесено население. Искаме да направим проект, който да заобича цяла България. След „Комиците” и „Откраднат живот”, искаме да направим най-доброто”, заяви за проекта си Милошев след среща с кмета на Смолян.

Снимките на сериала ще започнат около 15 юли., но екипите ще заработят на терен две-три седмици по-рано. Те вече оглеждат емблематични за Смолян сгради. „Това е първият сериал след 10 ноември, който излиза от София и се позиционира извън столицата”, обясни Милошев.