Със спектакъл от турнето на рейтинговото шоу „Комиците” ще се опита бТВ да удари в земята Нова ТВ в деня, в който в ефира й стартира култовото риалити VIP Brother.

Телевизията прави спешна промяна в програмата си и сваля предварително обявената приключенска класика „Индиана Джоунс и Похитителите на изчезналия кивот”. Вместо Харисън Форд на млади години зрителите й ще могат да гледат представлението в Стара Загора на Любо Нейков и компания.

Началният час на шоуто е 20.00 – точно тогава, когато в Къщата на Big Brother ще започнат един по един да влизат първите VIP особи.

„Това ще бъде телевизионното събитие на годината”, прогнози за риалитито продуцентът му Нико Тупарев, който стигна до Памела Андерсън в стремежа си да откъсне част от аудиторията на бТВ. От там обаче не се дават без бой. И залагат на най-обичаните си герои – Комиците – да пазят рейтинга.

Втората партида известни личности влизат в Къщата на 17 септември – понеделник, от 20.00. Точно тогава е планирано триумфалното завръщане в ефира на бТВ на Фатмагюл – нещастното бедно момиче, изнасилено от трима богаташи, което търси възмездие в турския сериал „Пепел от рози”.

Това е обявено в съобщение на сайта на телевизията, въпреки че в програмата й е записано, че ще пусне две серии от излъчвания в момента „Времето лети”.