ВИП клюкари издадоха, че съвсем наскоро Любо Нейков е бил в тежко прединфарктно състояние.

Преди няколко дни изведнъж му прилошало и се наложило да викат „Бърза помощ", за да го спасяват.

След като го откарали в болницата лекарите го натъпкали с хапчета и заявили, че от голямата беля го деляла само една крачка, пише lifestyle.bg.

Според мнението на специалистите, основната причина за тежкото положение били многобройните ангажименти на популярния артист, от които нямал никакво време за възстановяване.

За никого не е тайна, че той се нагърби с ръководене и игра в „Комиците", изпълнение на главна роля в „Столичани в повече", безбройни турнета и частни участия. Напоследък дори се заговори, че от бТВ са му наредили да участва в техния формат на господарите „Голата истина".

Освен това Любо откровено признавал, че твърде много обича да си похапва и пийва в компанията на приятели. Това бил основният му начин да се разтовари от огромното напрежение. Мазните храни и алкохолните напитки обаче действали като бомба със закъснител и вместо да му помогнат, в действителност само влошават още повече положението.

След като го пуснали да си ходи жив и здрав, Любо Нейков първоначално наредил да му приготвят вече само здравословна храна. Месото трябвало да е телешко или пилешко с малко мазнини. Изхвърлил от хладилника всички вина, уискита и ракии, забранил на всички да пушат около него. Колко време ще издържи обаче не се знае, защото Любо е известен преди всичко като гастроном.