Пълна простотия! Така реагирал селекционерът на националите ни Любослав Пенев, след като разбрал, че контролата с Кипър на 15 август не може да се играе на стадион "Васил Левски" заради концерта на Лейди Гага ден по-рано.

Още в петък източник от БФС разкри пред "Стандарт", че е получено писмо от Националната спортна база (НСБ), в което се казва, че приятелският мач не може да се състои на въпросната дата заради гостуването на световноизвестната певица.

"Така и не си взехме поука от гостуването на Мадона", казал още Пенев пред шефовете си в БФС.

Както е известно, през 2009 г. концертът на Кралицата на попа нанесе трайни поражения на националния стадион.

Сега едва ли ще бъде по-различно, а само 23 дни по-късно на Любо му предстои официален дебют начело на България в домакинския мач с Италия от квалификациите за Мондиал 2014.

"Хубаво, аз ще преместя мача с Кипър, но кой ще ми гарантира, че теренът ще е в идеално състояние за мача с Италия", логично попитал селекционерът.

Според информация на централата организаторите все още нямат подписан договор с Лейди Гага, просто искат да подсигурят терен, ако тя все пак склони да зарадва родните си фенове. От футболния съюз обещаха още в понеделник да разберат дали наистина ще идва. В противен случай от БФС ще настояват пред министерството да получат стадиона за мача с Кипър.