Любо Киров е страшно зает в последно време.

Причината е, че подготвя турне, на което ще пее в осем града в България, пише bliasak.bg. Вижте какво сподели певецът:

- Любо, напоследък си доста ангажиран и неоткриваем. Това на многото номинации за Наградите на БГ Радио ли се дължи?
- (смее се) Не е това причината, просто е някаква лудница покрай започването на турнето.

- Разкажи малко повече за програмата на турнето и какво ще се случи?
- Надявам се да се случват чудеса. Турнето започва довечера. Датите са десет, ще бъда в осем града, като концертите в София са два, в началото и в края на турнето. Ще бъдем в Стара Загора, Пловдив, Плевен, Бургас, Варна, Благоевград, Велико Търново. Който се интересува има доста информация във Интернет. Пътуваме със собствен звук, в компанията съм на маестро Живко Петров, Ангел Дюлгеров, Калин Вельов, все сериозни имена в музиката.

- Каква е идеята на това турне? Защо точно сега го правиш?
- Не знам, сигурно, защото пекна слънцето и времето е много хубаво за турне. (смее се) Исках много отдавна да направя такова нещо и наистина чакахме малко по-нормално пролетно време. Аз го наричам „Културен пост преди Великден”. Това е времето, когато хората не са толкова материални, а ние ще се опитаме да правим изкуство и да ги зарадваме с малко по-духовни неща.

- Какви мерки си взел за предпазване от падания и контузии по сцената?
- Ето интересен въпрос! След последното ми произшествие цялото турне е застраховано и хората в него са поотделно застраховани за всичко.

- Как е кракът ти след толкова интервенции и проблеми?
- Добре е, ходя, само няма да скачам толкова много. Няма да правя шпагати и цигански колела. Ще бъда по-кротък, но това не означава, че шоуто ще е по-слабо и неенергично.

- Бедата с крака, коя по ред ти беше на сцената?
- Аз не съм единственият образ потрошен по сцените. След като си счупих крака, се поинтересувах кой друг се е повреждал във времето и се оказа, че почти всички са минали по този път. Спомням си с Графа, когато бяхме на турне, си спука реброто и много други такива случаи има. Аз самият съм падал доста на сцената.

- Как върви любовта? Въобще има ли такава около теб?
- Има любов, всичко е любов, през цялото време. Целият свят е любов.

- Очакваш ли на тези концерти неприлични предложения от почитателки?

- Вече не съм чак такъв обект на желания. Не съм вече тийнейджърски секс символ. Мисля, че на това турне Калин Вельов ще го отнесе, защото той изглежда най-привлекателно. Ще го обявим като секс символ на турнето и ще има награди за най-активните по време на концертите. Калин Вельов ще се съблича гол до кръста. (смее се)

- Тази година отново получи от слушателите на БГ Радио доста голямо признание. Даже на номинациите се пошегува, че съжаляваш, че ви има!? Втръснал ли се чувстваш?

- Не, не, не в този смисъл. Просто се опитваме да не се взимаме много на сериозно. Спрямо мен номинациите са 5 или 6. Това, което ми е най-приятно е, че се отбеляза албума ми, за изпълнител разбира се и много мило е, че оцениха текста на това парче. Написал съм стотици текстове за 10-12 години, но никога не съм взимал награда за текст.