Гена Трайкова е поредната популярна българка, която жертва личния си живот в името на професията и окончателно се е отказала от мечтата да има дете и семейство.

Партньорката на Венелин Петков в централните новини на Би Ти Ви отново е сама и след раздялата с последния й приятел, не ще и да чуе за мъже, разкрива в. "Ретро" в новия си брой, цитира pik.bg. Вместо да влага емоции на любовния фронт, тя е решила да отдаде цялата си енергия на работата и е приела шефски пост в телевизията, който ще я натовари още повече и ще отнеме и малкото й останало лично време. Трайкова изоставя и екрана, и Венелин Петков, който стана директор на всички актуални предавания, и вече и тя ще е шефка – продуцент на новинарските емисии в медията.

За рокадата бе съобщено официално от новото ръководство на Би Ти Ви, което сега ще трябва да налага чисто нова двойка на екрана, която да сменя Юксел Кадриев и Виктория Петрова през уикендите и отпуските. Гена пък ще се посвети изцяло на управлението на новинарския екип и била много доволна от новата си позицията, издават колегите й. Блондинката се славела като най-голямата кариеристка още преди 13 години, когато започнала работа в Би Ти Ви при създаването й и оттогава имала амбиции някой ден да се види на върха на управленската пирамида. В името на работата и издигането си била готова на всякакви лишения, както и напълно да зачеркне личния си и любовен живот.

„Най-сетне си призна, че няма време за семейство и деца заради професията. Обяснява, че телевизията е нейното бебе и не искала друго”, потресени са колегите на Гена. Трайкова пък от години се дивяла на колежките си, които предпочитат да станат майки, вместо да топлят мястото си в работата.

Дори се надявала да заеме стола на Ани Салич, когато тя излезе по майчинство с щерка си Хана, а после и на Ани Цолова, но и двата пъти не я огряло. В последните години обаче успяла да блесне пред ръководството и в тандем с Венелин Петков като разследваща журналистка в поредицата „Би Ти Ви документите” да се издигне набързо, а сега и да получи шефски пост.



„Времената вече са различни и жените могат да се реализират и по друг начин, като обществени фигури, а не само като майки. За 13 години в Би Ти Ви аз съм получавала всичките шансове за това, което съм искала да правя тук. Когато Би Ти Ви тръгна, ние бяхме на 23-24 г. и тя е моето бебе, а колегите са моето семейство. Признакът доколко си успял и колко си добър, се определя от това колко добра е последната история, която си разказал, това е като дете – нещо, което си създал и остава след теб”, разсъждава Гена не на шега и наистина е решила да се посвети на кариерата, забравяйки нещастните любови и изгубени надежди да се реализира и като жена, а не само като професионалист.

Може би заради липсата на всякакви емоции в живота си обаче, Трайкова напоследък била станала доста сурова с колегите си и командорела с крясъци и заплахи, засенчвайки дори строгия Венелин Петков. Всъщност според подчинените им двамата били почти еднакви – педантични професионалисти, болни от кариеризъм. Именно на сходството с начина им на мислене и на живот близките им отдават раздялата им като интимна двойка преди години. Никой не бил склонен да отстъпи, нямали време да се виждат, а и се състезавали постоянно кой е по-добър в работата. Гена била тази, която си тръгнала първа, защото не могла да приеме, че Петков я води винаги с една позиция отгоре, само заради факта че е мъж.

„То и сега е така, защото тя е по-добрата професионалистка от двамата. Завършила е Италианския лицей, специализирала в „Си Ен Ен” и „Би Би Си”, с куп награди, но само защото е жена, расте по-бавно в кариерата”, обясняват колежки на Трайкова, които поне в това отношение й симпатизират, но иначе са категорични, че тя е безкомпромисна като ръководител и са в ужас от новата й позиция на шефка на новините. По думите им в живота блондинката също била такава и за това не задържала за дълго мъж край себе си.



През годините името й бе свързвано главно с екранната й половинка Венелин Петков. Двамата изживяха бурна любов под един покрив, която продължи близо 7 години. Според техни колеги от Би Ти Ви двойката дори заговорила за брак. Малко след раздялата им, която през първите месеци се отрази пагубно на Венелин, публично достояние стана връзката й с музиканта Лъчо от бандата „Хиподил”. Докато Гена пърхаше щастлива, поразена от крилете на любовта, Петков запълваше празнотата, която русокосата красавица остави в битието му, с чашката.

Но вече и връзката й с музиканта е в миналото. Според запознати със семейството на Трайкова, вина за неуспешните й любови имат и родителите й, които били много взискателни към евентуалните си зетьове, тъй като били от столицата и от сой и не искали провинциални господа като старозагореца Венелин Петков да влизат в рода им. Бащата на Гена – Емил Трайков, по професия е шофьор и дълги години возил първите мъже от бившия комунистически режим. После пък бе Швейк в едноименната кръчма, разположена на столичния бул. „Витоша”. Синеокият шегаджия всяка вечер се обличаше в костюма на прочутия герой на Хашек и приканваше гостите и случайните минувачи към веселие в заведението, като им предлагаше наздравица с чаша бира в ръка. Майката на Гена пък е дългогодишен чиновник в банка.

Спънка за любовта на Трайкова и Петков били и цигарите, които тя изпушва в огромни количества ежедневно, докато той е планинар и живее здравословно. Въпреки тягостното чувство след провала на връзката им все пак Гена и Венелин не си позволили обиди, хули и размяна на вини. Дори напротив. Общуването им станало по-леко и продължили да спазват добрия колегиален тон на работното си място, а дори си споделяли за личния живот. Венелин например я запознал още в началото с новата си приятелка Милена, с която е неразделен и до днес и блондинката въобще не проявила ревност, разказват колегите им. Те разкриват още и единствената слабост на водещата и настояща шефка – дъщерята на сестра й, за която се грижела като за свое отроче.

7-годишната днес Маринка от бебе разтапяла сърцето на леля си, с която се виждала ежедневно, въпреки натоварения й график. Гена дори започнала да пише детски приказки, които вечер разказвала на племенницата си и някой ден смятала да издаде в книга