Известната актриса и сексимвол на Италия София Лорен издава книга със спомени, която ще се появи на пазара след няколко седмици.

По данни на в. "Гардиън" в първия том на изданието звездата на италианското кино ще разкрие интимни подробности за връзката, която е имала през 1957 година с колегата си на снимачната площадка Кари Грант.

80-годишната Лорен разказва, че Грант, който е бил с 30 години по-възрастен и женен за трети път, й е предложил брак, докато са се снимали заедно в лентата "Гордост и страст". Грант всеки ден й изпращал букети и й писал, че тя е в молитвите му.

По онова време София Вилани Шиколоне смятала да сключи брак с продуцента на филма Карло Понти и трябвало да направи избор, който да определи личния й живот и кариера.

В крайна сметка тя се свързва с Понти, превърнал я в София Лорен. Той става неин съпруг и наставник, предлага й звучен псевдоним, кара я сериозно да се занимава със сценично изкуство и със самообразование.

Освен за връзката с Кари Грант, в биографията, озаглавена "Вчера. Днес. Утре", София Лорен разказва за младежките си години, за трудности, с които е била принудена да се бори, за пътя си към славата, допълват от БТА.