Писателката Людмила Филипова отказа да продължи в подновения формат на предаването "Високи токчета".

Последната изява в токшоуто по Би Ти Ви беше на 6 май. То обаче ще има две допълнителни издания и първият му сезон ще приключи на 20 май.

Вчера екипът се е събрал заедно с директора на продукцията Мария Бонева, за да обсъдят евентуален втори сезон, пише 24chasa.bg.

"Първоначалният договор на водещите бе за 20 предавания, които приключиха изключително успешно. За следващия сезон форматът е видимо променен и се губи първоначалният замисъл, който аз много харесвах. Това е една от причините да не участвам. По-съществената обаче е, че планирам да използвам освободеното време, за да започна веднага дълго отлаганата от мен обиколка из страната и най-сетне да се срещна с читатели, които ме канят от година", обясни Филипова.

Същевременно тя работи и по филмирането на три от романите си.

Дебютната книга "Анатомия на илюзиите" ще се превърне в българо-турски сериал. По "Червено злато" - романа, който разказва за международната търговия с кръвни продукти, заразени със СПИН, работи продуцентът Димитър Гочев . "Стъклени съдби" е за световната търговия с човешки ембриони и се режисира от Виктор Божинов.

"Желая успех на формата и съм сигурна, че ще намерят добър мой заместник", каза писателката.

Водещи във "Високи токчета" заедно с Филипова са Ива Дойчинова, Юлиана Дончева и Гери Гочева. Продуцент на предаването е "Медиапро ентъртейнмънт".