На днешния 2 април своя рожден ден празнува българската поп певица Людмила (Люси) Дяковска. Достигналата до световна популярност с немската поп група "Ноу Ейнджълс" музикантка е родена през 1976 година в Плевен.

Тя се занимава с пеене още от малка, а през 2000 година става част от гърл бандата "Ноу Ейнджълс", която в последствие се превръща в една от най-популярните и продавани групи в Германия и Западна Европа.

Заедно с групата Люси е издала 5 албума с общ тираж над 5 милиона, като заедно с момичетата е носителка на много престижни европейски награди.

Ето и няколко любопитни факти за кариерата и живота на Люси Дяковска:



Тя е родена в изцяло музикантско семейство - майка й е пианистка, а баща й е известният оперен певец Любомир Дяковски. Дядо й пък е един от най-известните фолклорни композитори.

Има по-малък брат – Александър, който играе професионално баскетбол.

След завършване на училище тя заминава за Хамбург, Германия, където учи в Специализирано училище за танци и драма. По време на своето следване тя танцува в мюзикъла "Buddy".

Дебютът й като автор на песни е с баладата "Stay", която е включена в албума на групата "Now... Us!".

Люси Дяковска не крие своята различна сексуална ориентация. През 2012 г. тя участва в телевизионното шоу "Вип Брадър 2012" заедно със своята партньорка Камелия Веселинова.

Люси Дяковска и "Ноу Ейнджълс" участват и на Евровизия през 2008 година в Белград. Групата представя Германия на конкурса.

Изключително близка приятелка е с Орлин Павлов. В свое интервю дори певицата споделя, че двамата заедно ходят на бокс, пише dnes.bg