Люси Дяковска не може да прежали майка си, която си отиде от този свят в началото на февруари след битка с онкологично заболяване, чу Hotnews.bg. В нейна памет певицата не само не се отчайва в тези трудни времена, но и се е заела с каузата да помага на артистите, които са едни от най-засегнатите от кризата. „Майка ми винаги съхраняваше своя оптимизъм.

Тя бе пример за дарителка-дори да нямаше, винаги бе готова да помогне. Имам щастието да съм родена от такава жена, затова никога не се отчайвам. Моята социална отговорност стана по-голяма, откакто тя ни напусна и съществува само в сърцето ми”, заяви разплакана в предаването „Тази събота, тази неделя” Дяковска. Думите й не оставиха равнодушна и водещата Дияна Любенова, чиито очи също се насълзиха. „Последните месеци, които прекарах плътно нея, си дадох сметка, че ако имаш позиция, трябва да я изказваш.

Не бъди лицемер-това е важният урок, който съм получила от нея”, върна се в спомените си певицата. Тя била дипломатична и тактична още от малка и трудно успяла да свикне с този майчин съвет, а имало години, в които се плашела сериозно от ужасяващата директност на майка си. „В последните дни тя не можеше да говори, аз усетих че това е една от последните ни срещи. Казах й, че съм наясно, че това което съм, е основно заради нея и никога няма да спра да се боря за нейните възгледи под каквато и да е форма”, сподели най-съкровените си спомени Дяковска. 

снимка:фейсбук люси дяковска