Люси Дяковска спечели първото място в третия лайв на "Като две капки вода" с рекордно гласуване от зрителите на NOVA.

"Всички в шоуто са победители, защото се борят за своята кауза. Независимо кой печели наградата на вечерта, тя ще отиде при хора, които се нуждаят от нея" - категорична е звездата пред "Здравей, България".

Броени дни след победата в третия лайв, тя подчерта, че стимулът на участниците не е лична победа, а възможността да подкрепят каузата, зад която са застанали. Наградата от 1 000 лева, която всеки победител в шоуто получава, Люси дари на Фондация "Свети Иван Рилски" за протези за възрастни хора и за импланти на жени с карцином на гърдата.

До момента победителите в петия сезон на "Като две капки вода" са Михаела Маринова и Деси Слава, които дариха своята победа за процедури на момиченце с органова недостатъчност и на момче, чакащо за трансплантация на сърце.

"Мислех не за победата, а за каузата" - с тези думи Люси описа последната си изява на сцената в изпълнение на "Камино" – песента, която й донесе победа.

"В това шоу всеки един от нас излиза от зоната на комфорта, всеки участник има възможност да изпита своята граница" - подчерта тя и допълни, че участниците в петия сезон притежават много добри гласови данни и имат възможност да се мотивират взаимно в сценичните изяви.

"Като две капки вода" дава възможност на зрителите от няколко поколения да се запознаят с различни артисти" - коментира тя пресъздаването на образа на Лили Иванова и емблематичната песен от 1969 година.

Подготовката за нови образи започва индивидуално още на първия ден след шоуто, а малко по-късно се усъвършенства с помощта на вокалния педадог Етиен Леви, с преподавателя по актьорско майсторство Милица Гладнишка и хореографа на шоуто Александра Енева.

"В понеделник ще трябва да се преобразя в Аксел Роуз с парчето November Rain. Това е доста нетипична песен" - загатна изпълнителката.