„Ние сме живите мъртви”, призна режисьорът Люси Иларионов в предаването „На кафе” след откриването на ресторанта си в Елин Пелин. Мечтата за заведения била на половинката му Ани Хоанг, която много искала да стопанисва малко и уютно местенце за хапване. Двамата положили много усилия с помощта на бащата на Ани да направят ресторантче, което открили на 12 март, а на другия ден-13, бе обявено извънредното положение, припомня Hotnews.bg.

„Фалирахме буквално за ден”, призна Илирионов, който вложил всичките си спестявания в баровското заведение до парка на Елин Пелин. Двамата с Хоанг били като попарени в началото на карантината, защото били заредили много храна и напитки за откриването, които трябвали сами да изядат.

Те не могат да кандидатстват по мярката 60 на 40, защото тя изисква да се докаже спад на приходите в сравнение с минали месеци и години, а тяхното заведение работило едва един ден. Ресторантът наел двама готвачи от чужбина-Мелек от Турция и Дафне от Гърция, но кухнята, която щяло да предлага била италианска. Явно освен за кредит, заведението плаче и за „Кошмари в кухнята” с тази объркана концепци, коментират кулинари.

Вместо да заложи на балканската скара и гръцките салати заради готвачите, Люси обясни, че е напълнил хладилника с готови сандвичи.