Людмил Иларионов, който е един от най-известните режисьори в попфолка, предприе драстични мерки за редуциране на наднорменото си тегло.

Той замина за Анкара, където се подложи на операция за изваждане на стомаха. Надява се да отслабне с 90 кг и да реши здравословните си проблеми, свързани с диабета. Люси вече направи операцията в елитна частна клиника в столицата на Турция, пише signal.bg.

Страховете си и надеждите си преди заминаване режисьорът споделя в интервю за „ШОУ”: "След операцията ще остана още 10 дена в Анкара, за да бъда под наблюдение. Надявам се промяната да е много голяма и да се видя такъв, какъвто бях преди. Сега съм 170 кг, ако стана 80 кг, ще е добре. Лекарите твърдят, че до септември – октомври ще бъда на килограмите, които искам. За около половин година.

Операцията е доста скъпа, за цената Люси казва: "Между 7 500 и 10 000 евро. Зависи заболяването на каква фаза е, от килограмите и най-различни други неща".

Разбира се, като пациент той трябва да спазва определен режим. "Предупредиха ме, че нищо няма да се получи, ако пия алкохол. Но аз никога през живота си не съм пил, така че няма да имам такъв проблем. А след като ти бъде премахнат стомаха, ти губиш и апетит" - обяснява той.

Приятелката му Ани Хоанг приела доста емоционално решението му да се подложи на тази операция и дори плакала.

"Веднага й казах, след като научих за този метод. Ани гледала операцията в Интернет и се беше разплакала. Много мъчно ми стана. Ани ми е казвала 100 пъти, че ме харесва такъв, какъвто съм и годините и килограмите за нея нямат никакво значение. Но тя уважава моето желание и ме подкрепя" - разказва Иларионов.



Решил се е на операцията най-вече заради здравословни причини, а не от суета.

"Не, в никакъв случай само от суета. Преди да вляза във „ВИП Брадър” никога не бях ходил по лекари да се проверявам за щяло и нещяло. Но започна да ми тече кръв от носа и то през ден. Просто както си седя и ми потича кръв от носа. Веднъж на участие на Ани – тя пее на сцената, аз съм отзад на пулта и изведнъж на мен ми потича кръв от носа! Понякога усещах кръвта, едва когато стигнеше до гърлото, по специфичния вкус. А като се изкачвах дори два-три етажа, се задъхвах много, започвах да кашлям. Тогава отидох на лекар и се оказа, че имам захарен диабет. Кръвната захар ми беше стигнала до 17.3. Започнах да спазвам диета, но във „ВИП Брадър” това не беше възможно, защото там трябва се съобразяваш. През последните няколко месеца избягвам да ям хляб, картофи, ориз, нищо сладко и газирани напитки почти не консумирам. Веднъж се бях разболял, Ани ми правеше чайчета, но с мед. И диетата ми помага, защото захарта ми стигна до 7.3. Спря да ми тече кръв от носа. Сега горе долу нещата се нормализираха.

В началото ми предписаха хапчета за сваляне на захарта, започнах ги, но скоро ги спрях, защото моята работа е свързана с движение, със снимки по цял ден. Може да се наложи да прекарам с часове на полето или в гората, а тези хапчета имаха страничен ефект да те карат да ходиш често до тоалетна. Направо се побърквах, идваше ми да се застрелям. Пречеха ми да работя и затова ги спрях! Имаше един период, в който непрекъснато ми се пиеше вода. Гърлото ми толкова пресъхваше, че вечер преди да легна пиех по 2-3 литра. Стигнах до там да ходя през 40 минути до тоалетна. Просто отвратително! Разчитам на тази операция и смятам, че след нея освен отслабването ще се оправят и здравословните ми проблеми, които са и вследствие на наднорменото тегло".

Операцията на Люси и възстановителния период ще бъдат заснети от екип на Би Ти Ви.

"С мен ще пътува екип на Би Ти Ви, който ще снима всичко, което се случва. Както самата операция, така и възстановителния период. Ще ме проследят и през следващите 6 месеца, за да видим какво ще се случи! Продуцентът на „Преди обед” Георги Тошев, който ми е приятел от много години, се зае с тази работа. Неговият екип ще работи по това нещо като риалити. Зрителите ще могат да видят всичко в детайли след 16 април".