Операцията, която Люси безпроблемно претърпя, била повече от належаща, заради здравословните му проблеми, издаде самият той.

Малко след като с половинката му Ани пристигнали в Турция, режисьорът бил подложен на абсолютно всички необходими изследвания, за да се уточнят детайлите около предварително уговорената интервенция.

Пред „Блясък“, Люси сподели, че преди няколко месеца лекарите в България установили, че той страда от диабет, който за негова радост все още бил в начален стадий. Всичко било нормално до един момент, в който състоянието му започнало да се влошава и буквално да застрашава живота му.



Преди да замине за Анкара режисьорът непрекъснато получавал обилни кръвоизливи от носа, имал и високо кръвно. Наблюдаващите го лекари впоследствие открили още няколко заболявания, като за всички станало ясно, че състоянието му е много по-сериозно от очакваното. Люси получил диагнозата рефлукс, което представлява задържане на стомашни сокове и увреждане на хранопровода.



Панкреасът му бил уголемен, поради което често се оплаквал от болки в ставите и непрекъснато се задъхвал. Именно всички тези усложнения и здравословни проблеми наложили и бързата реакция и лягането на операционната маса.