Отворено писмо до медиите – "отговор на Людмил Иларионов-Люси към Ники Китаеца във връзка с интервюто, оплюващо Ани Хоанг в предаването ''Горещо'' по Нова телевизия", получиха в редакцията на novfolk.bg днес. Ето го:

„Аз съм човек, който отдавна се занимава с шоу бизнес и освен че от малък свиря на цигулка, пиано и уча солфеж, съм завършил висшето си образование в НАТФИЗ. Имал съм роли в едни от най-големите театри, снимал съм се в няколко български филма, имам издадени 3 албума, бил съм 2 години национален шампион по ''Free dance'' за България, имам заснети над 500 видеоклипа като режисьор и съм направил над 100 концерта.

Казвам всичко това, за да стане ясно, че работя с едни от най-големите звезди в България и мисля, че разбирам поне малко от шоубизнес. И когато срещу мен застане един човек, който аз лично не съм запомнил с нищо друго, освен с факта, че е бил мъжът на Азис, смятам, че такъв човек трябва да спре да се занимава с шоубизнес. Предлагам му да се захване с порно бизнес или с пране на пари. Защото аз чух смехотворното му изказване как се перат пари и накрая излизали ''малко по-чисти''. Това изказване говори за интелектуалното му ниво.

Искам да кажа също, че ако той е такъв голям бизнесмен, защо прави кастинг, избира едно младо момиче, което има мечти да стане певица, връзва я с договор, влага в нея 5000 лева? По негови думи (според мен той не е вложил повече от 400-500лв.) в един момент разбира, че тя няма певчески данни. Е, какъв бизнесмен си, това би го направил само един малоумник!

Една от репликите в интервюто му беше, че всеки един човек трябва да бъде благодарен за всичко добро и лошо, което ти направят. Е,питам аз, кой нормален човек би бил благодарен, ако му направиш лошо?! Хубаво, Господ му е дал визия, както той сам каза, че е благодарен за това, но да му беше дал и малко акъл в главата и малко лоялност към всички тези млади момичета и момчета, които имат неистовата мечта да станат певци.

Всичко, което аз съм чувал за въпросната компания на Ники Китаеца, е как някой изпълнител си е тръгнал със скандал. Не какво са направили, а как са напуснали. Цялото това нещо е един фарс на един смешник, който аз призовавам да спре и да се скрие някъде. Да си гледа семейството и да не лъже хората с амбиции. На всеки могa да предоставя „Извънсъдебна спогодба“, където той декларира, че няма никакви материални или други претенции към артист- изпълнителя.

Той сам каза, че при него Ани Хоанг има една песен, една фотосесия и един клип. За фотосесията няма да говоря, мога да ви дам самия фотограф да разкаже колко абсурдна е била. Видеоклипа също няма да го коментирам, защото ако сглобка на въпросните снимки, която се върти, може да се нарече клип, аз веднага се отказвам от това да режисирам. Така че мога да кажа, че и тези 1700 лв., който Ани му е дала са му много, но в един момент човек е готов на всичко, за да избяга от полезрението на този шут!''