Поп иконата Мадона събра очите на фотографите, появявайки се по прашка и лепенки на зърната на Met Gala в Ню Йорк завчера.

На най-значимия бал в света на модната индустрия тя бе придружена от дизайнера на Givenchy Рикардо Тиши, автор на костюма, с който звездата приличаше на хибрид между садо-мазо Лара Крофт и развратна графиня в траур. На въпрос на E! как се чувства в подобна одежда изпълнителката на Living for Love отвърна лаконично „Проветриво”, а в разгара на събитието почерпи феновете си с палаво селфи в Инстаграм, озаглавено No Fucks To Give (“Не пускам на никого”).

По традиция по червения килим пред музея на изкуствата Метрополитън се изсипа каймакът на шоубизнеса, а домакин на събитието бяха певицата Тейлър Суифт и главната редакторка на Vogue Анна Уинтур. Тазгодишната тема на бала бе „Човек срещу Машина: Мода в ерата на технологиите”, което отприщи вълна от хай-тек интерпретации в аксесоарите и потопи косите на звезди като Сиара и Джордън Дън в искрящо сиво.



Сред атракциите на вечерта бе Лейди Гага, чието боди недвусмислено показваше, че е забравила бельото си вкъщи. Поп чудовището закачи с 30-сантиметровия си ток шлейфа на приятелката си Кейд Хъдзън и едва не я съблече.

Актрисата закачливо прикри деколтето си с ръка, а Гага я потупа окуражително по дупето. Противоречиви коментари в социалните мрежи предизвика и Бионсе в латексова рокля в телесен цвят на Givenchy. Феновете побързаха да я сравнят с кондом, а някои предположиха, че носи кожата на Беки, една от лирическите героини в албума Lemonade, с която се предполага, че й изневерява Джей Зи.



Зейн Малик от One Direction също стана герой на колажи в Туитър, нахлузвайки ръкави тип Робокоп върху сакото си. Златисти ключета, тамагочита и дори реплика на фотоапарат декорираха тоалета на Прада, с който Кейти Пери мина по червения килим. Кание Уест пък по изключение бе по-кичозен от съпругата си Ким Кардашиян. За да е в синхрон със сребристата й рокля, рапърът бе облякъл топ, наподобяващ яйце на Фаберже, експлодирало върху кройка за дънково яке. Той шокира й с воднистосините си лещи, които накараха феновете да го сравнят с бял бродник от „Игра на тронове”.

За да помиришат хайвера и шампанското на бала, всички знаменитости броиха по $30 000 за билет, а цената за запазена маса бе $275 000. Генерираните приходи от продажбите отиват в помощ на Института за костюми, като през 2015 г. те бяха 12,5 милиона.