Амелия Голди – писателка, фотограф и дигитален експерт, разобличи попкралицата Мадона, че е използвала нейното тяло, за да рекламира свой албум. Амелия сподели в ТикТок видео, което веднага стана много популярно, показващо нейна снимка, върху която е „монтирана“ главата на Мадона.

Снимката, публикувана от 62-годишната певица в Инстаграм преди 5 години, е използвана при лансирането на нейния албум Rebel Heart и още е в официалния й профил. 28-годишната днес Амелия обаче показва оригинала, на който е тя самата. „Когато Мадона публикува твоя снимка, за да промотира свой албум, а в действителност това е твоето тяло“, пише Голди под двойния кадър.



Фотографката споделя, че в началото си е мислела, че става дума за някаква шега. „Два пъти се опитах да се свържа с екипа на Мадона чрез Инстаграм, но без никакъв резултат. Вероятно би трябвало да съм поласкана, но очевидно бих искала да бъде и обезщетена“, обяснява тя. И добавя: „Мисля, че ако имаш намерение да използваш нечие друго тяло като твое собствено, би трябвало поне да го споменеш. Без лоши чувства“…

Не за пръв път се случва Мадона да манипулира своя имидж. Представянето й на „Евровизия 2019“ на подиума в Тел Авив привлече критичните стрели на Guardian, според чиито експерти тя е пяла сърцераздирателно фалшиво и е било по-добре да си остане вкъщи. Това шоу впоследствие бе „изчистено“ за канала Vevo, но Мрежата не прощава и унищожителните коментари за издънката на певицата от страна на онези, които бяха гледали концерта директно, дълго отекваха в социалните медии.