Американската поп звезда Мадона днес навършва 55 години.

Певицата е решила да не организира пищни партита, а да отпразнува годишнината си в тесен семеен кръг, предаде ИТАР-ТАСС.

Луиза Вероника Чиконе е родена на 16 август 1958 година в гр. Бей сити, щата Мичиган, в многодетното семейство на американец от италиански произход. На 19 години тя се премества в Ню Йорк. Пристига в мегаполиса с 35 долара в джоба и с твърдото намерение да стане звезда. Сменя няколко нископлатени професии, преди да започне да изучава модерни танци при легендата Марта Греъм.

Скоро пред света е представен шокиращият образ на "лошото момиче" - къса блузка, оголен корем, миниатюрни шорти, разрошена и зле боядисана коса, задължителните религиозни атрибути. По-късно певицата още по-силно шокира света, като танцува пред горящи кръстове, показва стигмата.

Кралицата на поп музиката сменя образите си като ръкавици, а феновете й със затаен дъх очакван поредното превъплъщение.

На концертите си певицата носи ту рокерски дрехи, ту се появява само по трико, неочаквано преминава от романтични балади към танцувални хитове. Тя ту остро критикува политиците, ту им се обяснява в любов.

На концертите си Мадона заразява залата с невероятната си енергия, напълно се отдава на музиката и танца, без да оставя и намек за възрастта.

Певицата признава, че йогата и италианските корени са й помагали винаги да запазва отличната си форма. "Водя активен начин на живот, много спортувам, грижа се за кожата си, а и освен това имам добри италиански гени" - разказва Мадона в интервю.

През 30-годишната си музикална кариера Мадона е спечелила седем награди "Грами". Вписана е в Книгата на рекордите на Гинес като най-успешната изпълнителка на всички времена. Световните продажби на албумите й надхвърлят 300 милиона копия. По някои данни сега състоянието й се изчислява на над 1 милиард долара.