Евгени Димитров-Маестрото побеля много преди да навърши 50 години. Колеги на музиканта, продуцент и един от идеолозите на „Ку-ку бенд" и „Шоуто на Слави" коментират, че той вече не издържал на убийствения работен ритъм, наложен от Трифонов.

Двамата са заедно от повече от 20 години, но на Маестрото вече му идвали в повече желязната дисциплина и многото отговорности в шоуто и риалити форматите, с които се занимава. 46-годишният Евгени побелял буквално за седмици, забелязаха хора от екипа на Дългия. С посивелите си и бели коси Димитров буквално заприличал на дядо, кахърят се те. Е, затова шефът му отдавна е избрал да си бръсне главата до голо, за да не личат белите косми, коментират телевизионери. Според тях от свежия младежки вид на Маестрото нямало и спомен. Дори чаровната му усмивка вече била измъчена и изкуствена, смятат негови познати.

Всички приятели и колеги на шефа на „Ку-ку бенд" са убедени, че той се е състарил така внезапно, защото носел много дини под една мишница. Освен че всяка делнична вечер свири в „Шоуто на Слави", Маестрото е ангажиран и с „Гласът на България", „България търси талант" и „Детската Евровизия". Макар да е смятан за дясна ръка на Дългия, от много време Евгени също наравно с другите музиканти, актьори, сценаристи и режисьори от шоуто отнасял ругатни от Слави. Подразнен от нещо, свързано с работата, Трифонов често изливал гнева си върху Евгени Димитров, защото именно той е сред най-доверените му хора.

От друга страна обаче, Трифонов знаел, че ако прекали, Маестрото може да му бие шута и да поиска да раздели бизнеса. Източници на „Всеки ден" твърдят, че пианистът мечтаел да си вземе няколкомесечна почивка. Той обаче бил наясно, че при тези куп ангажименти това няма как да стане, а и все пак не искал току-така да се раздели с добре платената си работа. Ако я кара така обаче, не само ще побелее, но и скоро ще му опада косата, коментират от екипа на шоуто, пише ''Всеки ден''.