„Светът е за двама”, „Наследство (Две праскови и две череши)”, „Среща” и „Бургаски вечери” са сред любимите български песни, които участниците във „Великолепната шесторка” ще пеят утре от 20.00 часа по bTV.

Двама нови звездни участници ще видят зрителите тази седмица. Поради неотложни ангажименти на Йорданка Благоева и Кольо Гилъна тази седмица певицата Александра Раева ще пее заедно с Наско от БТР, а режисьорът на „Шесторката” Магърдич Халваджиян ще излезе на сцената в ролята на дуетна половинка на Валентина Войкова.

Специални гости в утрешното издание, за да подкрепят мисията на предаването, ще бъдат и легендарните изпълнители Кирил Маричков и Орлин Горанов, както и детската формация „Пим Пам”.

Колко е трудно да се затвори дом в Българя, ще стане ясно от специален видеоматериал, който ще бъде излъчен в утрешния епизод на „Великолепната шесторка”. Ани Салич разкрива схема, според която, за да се запазят работните места на служителите в един дом, до децата умишлено не се дава достъп на приемни родители.

За да съществува този дом, дори семейства в околността се били убеждавани да дадат децата си в институцията, където да бъдат „нахранени и облечени”. Всичко за тази порочна схема, която лишава децата от шанс за нормално бъдеще - утре във „Великолепната шесторка” от 20.00 часа по bTV.

С набраните средства от „Великолепната шесторка” ще бъде реализиран проектът на УНИЦЕФ „Семейство за всяко дете”, който цели затварянето на дома за бебета в гр. Шумен и създаването на Център за бебета и родители в града, благодарение на който всяко от изоставените в дома деца ще намери своето семейство.

За децата ще се търси възможност да бъдат върнати на биологичните им родители, а ако това не е удачно, ще се търсят приемни родители и осиновители. Специалистите в центъра ще работят и по превенция на изоставянето в Шуменска област, като ще оказват подкрепа на родители, които не могат сами да се грижат за децата си.