С международен успех може да се похвали продуцентът Маги Халваджиян. Той успя да уреди излъчването на един от филмите си чак в Азия. Родният продуцент представя филма си „Нощен свят” в киносалоните на Южна Корея. Маги не успя да скрие радостта си от успеха, който е постигнал и сподели хубавата новина в социалните мрежи.

Лентата е заснета през 2017 година, като в нея не са включени типичните кървави сцени и масови убийства, характерни за жанра на хорър филмите. Продукцията е международна и освен Халваджиян и партньорът му Силвестър Йорданов, участие в нея взима и италианския филмов продуцент Лорис Курчи.

Халваджиян има сериозни връзки на Ботуша и заимства идеи от италианските си колеги за различни проекти. Маги от години се познава с Курчи, който пише и сценария, пише „България днес”. Двамата от години планират съвместен проект, докато реализират филма. За режисьор е поканен чилиецът Патрисио Валандрес, но снимките са проведени изцяло в България.

Голямата звезда в проекта на Халваджиян е Робърт Инглънд, който има участие в десетки хорър филми. Освен него, в лентата влизат и куп български звезди—Диана Любенова, която се въплъщава в образа на съпруга на главния герой и Лорина Камбурова. Тя играе мистичната Зара, която омайва главния герой. Във филма участва още и Атанас Сребрев, който има малка роля в продукцията. Той нашумя, след като си партнира в „Да обичаш Пабло” с Хавиер Бардем.