За първи път  у нас се учредява мащабен национален конкурс за красота, който ще излъчи носителките на три уникални титли ''Мис Национален отбор - футбол'', ''Мис Национален отбор - волейбол'' и ''Мис Национален отбор -  баскетбол''.

Маги беше талисман на националите по футбол на квалификациите за Евро 2004 и на самото първенство в Португалия през 2004 г., но само неофициално. Сега е решила, че момичетата трябва да бъдат короновани  и за тази цел е лицензирала трите конкурса, пише lifestyle.bg. Инициативата има подкрепата на Българския футболен съюз, Българската федерация по волейбол, Българската федерация по баскетбол и БОК.

Тържествената церемония за връчването на титлите ще се излъчи по БНТ през юни. Момичетата, избрани за талисмани, ще придружават отборите на всички важни мачове. Маги е убедена, че те ще вдъхновяват състезателите и ще им носят късмет.

''Вярваме, че чрез конкурсa ''Мис Национален отбор'' можем да създадем един емблематичен символ на Националните отбори по футбол, волейбол и баскетбол в България, да помогнем за популяризиране на колективните спортове и засилването на чувството за национална принадлежност'', гласи официалното съобщение на организаторите.

Вълчанова е бивш модел, носителка на титлата "Мис Вселена България" и  основател и директор на неправителствената организация ''Face to face'' България, която създава проекти за превенция трафика на хора.