Маги Вълчанова, известна и като Тялото, е все така хубава и стройна след раждането на сина си Румен. Негов баща е шефът на застрахователното дружество “Армеец”. Свекърът й, който е бивш подуправител на БНБ, харесва снаха си, а тя му отвръща със същото.

По време на бременността Маги наддаде 22 кг, но от тях днес няма и следа, пише blitz.bg.

Красавицата е възвърнала блестящата си форма без много зор. Пред екипа ни тя си хапна салата и телешко, после поиска и суфле с кафе.

Шефката на неправителствената организация “Фейс ту Фейс”има поведение на бизнесдама и улегнала жена, която мери всяка своя дума.

С неохота говори за времето, когато беше известен модел и манекенка във “Визаж”.

- Маги, ти не си от жените, които търсят евтина популярност и напоследък като че ли страниш от прожекторите. Защо?
- Вече съм майка и съпруга, публичността не ми е приоритет. Синът ми Румен е на 2 години. Дадох го в ясла. Да се социализира. Искам да е добър и усмихнат, да стане като баща си. Много добре му понася играта с другите деца. Не че нямам възможност за бавачки, но не искам да расте сам. Отсега да свиква с живота, който поднася всякакви изненади. Лудо съм влюбена в двамата Руменовци – съпругът ми и синът ми.

Мъжът ми Румен не обича светската суета. Съобразявам се с него. Като започнат да ме слагат под общ знаменател с други манекенки, побеснявам. Всеки човек е уникален.


- Ти си “Мис България Вселена”, една от най-желаните жени, беше успешна манекенка и модел. Сега имаш и организация, която развива активна дейност и се радва на подкрепата на министър Цветан Цветанов. Какво всъщност е “Фейс ту Фейс”?
- Идеята за превенция срещу трафика на хора възникна още през 2000 г., а малко по-късно създадохме и неправителствената организация. 297 човека, от които 220 жени, са били замесени в трафика на хора, а ние искаме да го предотвратим. Има бременни жени, които продават децата си. Става дума за необразовани хора, социално слаби. Затова инвестицията трябва да е в ограмотяването. Така смята и министър Цветан Цветанов. Когато бях в Кипър да представям “Мис Вселена” на световния конкурс имаше и изява на “Фейс ту Фейс” Интернейшънъл - кампания на Обединените нации за работата им по целия свят с жертвите на сексуално насилие. Яд ме е, че в една телевизия непрестанно ме питаха за проституцията сякаш съм някакъв експерт по обгрижване на жертви. Ние искаме да предотвратим трафика на хора с цел сексуална експлоатация, а не да предоставяме защитени жилища.

- Как ти се струват “Байландо” и “Великолепната шесторка”? Трябва ли да се афишира благотворителността?
- За разлика от мнозина, аз смятам – да, трябва. Защо да стоиш в сянка, когато правиш добро? Добрите хора ще спасят света. Друг е въпросът, че не може да се помогне на толкова много нещастни съдби и не трябва да се поддържа такава вяра в тях. Но ще е трудно да се затворят домовете и да се помогне на всички. Нашата организация работи с 5 дома, а те са десетки. У нас нямаме традиция за приемните семейства. 10 хил. лв. дадохме за храна на сираци. Лошото е, че в домовете се учат на консуматорство, да искат и другите да са им длъжни.

- Теб канили ли са те в реалитита?
- Да, но защо да ходя? Това не ме устройва.


- Е, Венета Райкова си купи ново БМВ.
- Да, за сметка на имиджа й, а аз държа на моя. Заплащането на звездите е еднократно и въобще не е толкова голямо. Готовите пари бързо свършват. А и те не са най-важното нещо.

- Ти най-добре знаеш, била си на сцена, по подиуми.
- Там парите също не са много, средно стотина лева на дефиле на топмодел, понякога и малко повече. А за неизвестните колежки – дори по 20 лв.

- Чувала съм, че си допълват стандарта с каталози за “момичета на повикване”.
- И аз съм чувала неведнъж. Но не съм ги виждала и с интерес чакам някой да извади поне един такъв каталог с красиви “момичета за продан”.

Аз самата съм получавала неприлични предложения срещу воаяж, за круиз от непознати, но съм отказвала. Това може да се случи на всяка хубава жена. Особено когато е позитивна и излъчва оптимизъм. Когато непознати поискаха да ме водят на почивка на море, се замислих дали някоя не е приела вече подобни съблазни.

Истинските манекенки са умни и красиви, знаят по няколко езика, учат в школи. Снимала съм в Италия, Гърция, Корея. Завършила съм икономика на туризма. Една Гергана Полежанова, Роси Черногорова, Руми Кръстева, която наскоро вдигна сватба, са много интелигентни, но да сте ги чули да се фукат и да са в центъра на светската суматоха? Това е професия, а те са професионалистки!

- Ти се снима се за корици на списания, печели ли се от това?
- Нямам право да кажа, но не става дума за долари или евро, а за лева. И то 5-10 хил. лв. Като си помисля, са ми плащали само от “Плейбой”, отчасти от “Ева”, а за другите работата се оценява символично без пари. Парите от дефилета се облагат с данъци, но такава професия “модел” официално у нас няма регистрирана. Тя не предполага трудов договор, нито си спомням да са ми плащани осигуровки. Така че, да си кажа и аз като певците – за какви данъци говорим? Само да даваме ние, а другите да вземат!

- Вярно ли е, че са попитали ваша колежка манекенка дали е проститутка?

- Вярно е и пак е свързано с плащане. Тя се снима за каталог за бельо, ама не “от ония” и без да я питат, качват снимката й на билборд. Тя иска да й платят и й казват: “Ти да не си проститутка?” Обясняват й, че и правят реклама. Но рекламата не храни, нито плаща фитнес и прическа. Имало някакъв синдикат на моделите, но какъв не знам. Не знам и кой ни защитава интересите. От бившите си колежки имам отношения само с Росица Черногорова. Сега тя е майка на две деца. Много харесвам и Мария Силвестър. Толкова е позитивна. Само като я срещна, цял ден се усмихвам.

- Беше талисманът на националите по футбол.
- Все още съм. Не се е появил друг. Но с тях нямам приятелства. Бях им лице. Моята игра беше сред публиката. Забавно е, секси дрешки, фенове...Откакто съм им талисман на националите, не са спечелили нито един мач!

- Замесваха те във връзки с Бербатов, говореха за Божинов.
- Не съм имала никакви връзки с тях. Познавам Бербатов, но не отблизо. Той е изключително възпитан и фин човек. Майка му Маргарита работи в организацията ни, нея я познавам добре, в борда на директорите е. Красиви и умни хора са двамата! Всички национали ми изглеждат свестни момчета, много млади, а аз съм над 30 г. освен това кой е казал, че всички си падат по футболисти. Аз – не.

- На мода са златотърсачките, те наложиха този вкус. Двете Златки, Андреа, Николета.
- Е, момичетата се изявяват. Ако не вредят, няма лошо. Това си е техният начин на живот. Познавам Златка Черната, тя е много симпатична. Момичетата си търсят място под слънцето. Опитват се да си създадат собствено име.

- А какво стана с американеца Джон, с когото бяхте близки?
- Е, вие сега искате да ме разведете! Не искам да говоря за минали неща. Живея в настоящето.

- Сключихте ли вече брак с Румен?
- Не, но ще има сватба, мен вече са ме взели.

Ще бъде в тесен семеен кръг, вкъщи, с приятели. Аз съм улегнал човек.

- Как се запознахте с Румен, който е доста заможен?
- В офиса му в “Армеец”, имах среща по работа. Не съм си мислила, че това ще е мъжът на живота ми и на моите деца, но така стана преди 3 г.

- Кой кого свали?
- Не съм от жените, които свалят, аз съм от предишната генерация, от старото поколение. Мъжът трябва да има инициативата.

- Как те приема семейството на Румен?
- Свекър ми е страхотен. Със свекървата се понасяме. Жената се старае и аз също. Научих се дори да готвя. Семейството е като фирма. Всеки трябва да внася в нея и да работи за нейното благополучие. Нося мъжа си на ръце, пазарувам му любимите ястия, а сега отивам да взема малкия Румен от градината.

- Как върна перфектните си форми?
- Тренирах след раждането, фитнес. Минах на хранителен режим. Премахнах хляба, замених го с макарони, а сиренето с извара. Аз винаги съм била слаба, всичко е въпрос на ген. Когато дойдох от Пловдив в София, бях на 20 г. и мерките ми бяха пак такива. Свалих 22 кг без проблем.

- Защо роди със секцио?
- Детето беше със седалищно прилежание. Налагаше се. Мисля, че жените сега раждат с операция, защото се страхуват, а не защото е модерно.

- Кърми ли Румен?
- Да, до втория месец. Спрях след консултация с лекар. Не съм крила никога, че имам силикон и ще ви кажа, че той не пречи ни най-малко на кърменето. Гърдите ми станаха по-големи и по-естествени след раждането.

- Отказа ли се да се снимаш по бельо?
- По бельо няма да се снимам. Аз съм майка и съпруга. Занимавам се със сериозни неща. Не работя като модел. Професията ми е друга в момента и не предполага голи снимки. Не ми е и необходимо за самочувствие, освобождавам мястото за младите. Не ми липсва и нощният живот, предпочитам компанията на двамата Руменовци.

- Как гледате на сегашните си колежки?
- Изобщо не гледам.

- С Жени Калканджиева поддържате ли връзки?
- С Жени никога не сме били приятелки, тя ми беше агентка и толкоз.

- Защо казвате, че една жена трябва да стане майка след 30-тата си година?
- Смятам, че жената е психически готова да бъде майка, ако има повече житейски опит, ако е постигнала нещото, за което е мечтала . А това става в по-зряла възраст. За мене децата не са плюшени играчки.

- Каква кола караш?
- Не коментирам материални неща.

- Кога си най-беззащитна?
- В самолет, не обичам да летя.

- Кой командва вкъщи?
- Румен, аз не се натискам да командвам. Това не е нормално за една жена, защото иначе престава да бъде такава. Обичам да се грижат за мен. Не искам да командвам. Но в работата ми викат Булдозерче. Искам още едно дете – момиченце. И момченце няма да откажа.

- Мит ли са дрогата и алкхолът, свързвани с известните личности?
- Аз самата пия алкохол, когато ми е приятно и не спазвам строг режим. Но не обичам изказвания за хората по категории. Във фолкзаведенията не ходят ли и лекарки, нима те не шмъркат и всички са чисти? Ама никой не говори за други професии, а само за тези, които са на показ.

- Ти се яви преди време на детектор на лъжата и от всички изкара най-добър резултат.
- Да, тогава разбрах, че детекторите не отчитат всичко правилно.

Беше гадно, не ми подейства добре. Ако се замислиш, машинката отчита това не за колебание, а за грешка. Затова не бива да се използва като 100% достоверен тест. Детекторът не е истински. Зададоха ми един въпрос, за който знаят, че ми е болно и няма да отговоря в никакъв случай.