Концертът “С песните на Канарите” вече е на музикалния пазар и ще зарадва многобройните почитатели на легендарната формация в навечерието на Коледа.

Тричасовият спектакъл е побрал на два DVD носителя 62 мелодии от златния фонд на оркестър “Канарите”. Видеозаписът е направен по време на концерта, провел се на централния площад в Стара Загора на 15 септември, бурно аплодиран от 10 000 зрители. Редом с обичания тракийски оркестър на сцената пяха популярните народни певици Славка Калчева, Ивелина Колева, Пепи Христозова, Сестри Диневи, както и звездите от поп фолка Преслава, Емилия, Джена и Ивана.

Музикантите от оркестър “Канарите” поставят началото с “Граовско хоро” и “На трапеза” и изпълняват до края на концерта общо 5 инструментални мелодии, които им дават възможност за виртуозни сола и надсвирвания на всички инструменталисти във формацията. От първата до последната мелодия оркестър “Канарите” за пореден път доказаха своята класа и професионализъм, с които вече 40 години властват на музикалната сцена. Със своите певици прославеният оркестър изпълни 30 песни, като една песен Атанас Стоев представи сам, а една - със сина си Атанас Стоев - младши.

Останалите песни в спектакъла, оркестър “Канарите” изпълняват с гостуващите певици. Преслава излезе специално от къщата на VIP Brother, където бе тогава, за да изпълни заедно с Ивелина Колева и “Канарите” - “Замръкнала е хубава Яна”. С по 7 песни се представиха Пепи Христозова и Ивелина Колева, Сестри Диневи изпяха 6, с по 3 песни ще видите Славка Калчева, Джена и Ивана. Емилия изпълни с оркестъра песните “Бяла Калина” и “Румена мома”. Финал на завладяващия музикален спектакъл поставя съвместното изпълнение на всички звезди, които взеха участие в него. От сцената се леят вечните канарски песни - “У недини равни двори”, “Шест кокошки” и “Петър Румяна думаше”. Впечатление на зрителите ще направи и констатацията, колко малък се оказва централният площад в Стара Загора, за да побере вихреното хоро, извило се от публиката, дошла да сподели празника на оркестър “Канарите”. Живият видеозапис на тези 62 мелодии, неподражаемо изсвирени и изпълнени от оркестър “Канарите” и техните гости, постигат най-значимата си цел - в сърцата на публиката оживява магията на канарската песен.