Европейската шампионка по лека атлетика Ваня Стамболова триумфира в последния елиминационен дуел във „Фермата: Съединение” в неделя вечер, като спечели три от общо четирите битки срещу една от най-силните жени в стопанството – Милена Зарева. Така 34-годишната лекоатлетката си осигури място на полуфинална в шоуто и направи сериозна крачка към осъществяване на обещанието, с което започна участието си – да стигне до финала и да стане първата жена-победител в историята на „Фермата“.

За 43-годишната лесовъдка от Кюстендил – Милена, която наричаха майката на „Фермата” това бе първо излизане на арената за дуели, но силните болки, които изпитваше в ръцете, я оставиха извън надпреварата за голямата награда от 100 000 лева дни преди големия финал на 16 декември.

Дуелът между Ваня и Милена бе последният, който се разигра на арената на „Фермата: Съединение“, с което обаче битките между участниците не приключват. От днес в стопанството вече няма да има лидер на групата и ратаи, а извънредните събития, които предстоят ще доведат до отпадането на трима от останалите общо седем участници.

В края на седмицата ще станат ясни имената на четиримата финалисти, които на 16 декември ще влязат в заключителната битка за първото място и голямата награда. В понеделник вечер един срещу друг на вътрешен двубой ще се изправят двама от най-силните мъже в стопанството, а краят му ще предизвика сълзите на фермерите и елиминирането на един от големите претенденти за победител във „Фермата: Съединение“.

Във вторник във фермата ще се съберат всички вече напуснали участници в четвърти сезон, както и олимпийският медалист Йордан Йовчев. В два последователни дни, чрез гласуване, те ще изберат най-достойната жена-финалист и мъж-финалист, а после вътрешни дуели ще определят другите двама финалисти.

Победителят в четвърти сезон на „Фермата“ ще бъде избран от зрителите чрез смс-гласуване, което ще започне по време на последния дейли епизод на шоуто в петък вечер, когато ще станат ясни имената на четиримата финалисти и номерата за гласуване за всеки от тях.

Големият финал на „Фермата: Съединение“ е на 16 декември, от 20.00 часа, по bTV.