''Детето ми лежи невинно в затвора, а истинският виновник се разхожда на свобода. Знам кой натопи Гълъбин, но все още не мога да представя достатъчно факти, за да го разоблича и поради това не мога да назова името му.''

Това заяви майката на олимпийския шампион Гълъбин Боевски през уикенда. Тя е категорична, че синът й е натопен от българин, с когото от дълги години са в близки отношения. Съветва полицията да проследи животът на щангиста от детските му години до момента, защото по този начин детективите лесно щели да стигнат до истината.

Стела Боевска е повече от убедена, че куфарите с кокаина са умишлено пробутани на Гълъбин от близко до него лице. Според нея, злосторникът не само е сложил тайно наркотика, но и е уведомил властите в Бразилия къде и какво да търсят.

''Синът ми е шампион от световна класа и въобще не би си правил труда да рискува лично. Ако въобще е бил замесен, не мислите ли, че просто би могъл да плати на някого 10-15 бона, който да свърши черната работа? Какъв е смисълът да се излага на опасност и да въвлича внучката ми в подобна нечиста сделка'' – споделя г-жа Боевска.

Припомняме, че Боевски беше спипан на 26 октомври 2011 година с девет килограма кока, укрита в специални тайници в куфарите му. Тогава той се готвеше да лети от Сао Пауло за София с дъщеря си Сара, която участвала на тенис турнир в латиноамериканската държава, пише skandalno.net. Пред разследващите българинът обясни, че е купил куфарите от магазин непосредствено преди полета, защото неговите се скъсали. Магистратите не хванаха вяра на тези твърдения и на първа инстанция дадоха присъда от девет години и четири месеца на нашия щангист.

Стела Боевска допълва, че Гълъбин е имал и малшанс по отношение на съдийката, водеща неговото дело. Тя обвини Мария дел Праду в претупване на случая и пристрастна оценка. По нейното мнение, Праду неправилно смятала, че българинът се възползва от спортната си слава, за да върши незаконна дейност. В момента съпругата на олипмиеца  – Красимира е в Бразилия, където подготвя документите за обжалването.