Синоптичката на Нова телевизия Гери Малкоданска сподели притеснена, че вчерашната силна буря в родния й град едва не убила майка й. В сутрешния блок на телевизията къдрокосата водеща сподели пред Виктор Николаев и Аделина Радева, че родителката й, която живее в Плевен е била на косъм от смъртта. Дърво, обрушено от бурята, почти се стоварило върху колата на майката на метеороложката.

„Силната буря, последвала от градушка, която удари Плевен, е заварила майка ми навън. Тя е била с колата си на булевард „Христо Ботев“. Сподели, че всичко е станало за минути. Изведнъж едно дърво паднало на метри от нея. Тя толкова се е уплашила, че е зарязала колата и се е скрила в близкия магазин“, разказа Малкоданска. По думите на майка й част колите буквално били отнесени от силния вятър.

Синоптичката каза, че и други нейни близки били уплашени от опасната буря, ударила града. Всички те били много притеснени. За щастие нито майка й, нито някои от приятелите на Гери е пострадал. „Страшно е било. Подобен ужас преживя вчера и в Бяла Слатина. Днес пак ще има опасност от градушки, но за това пролетно време е нормално“, заключи синоптичката. Припомняме, че заради вчерашното лошо време, Бяла Слатина дори обяви извънредно положение.