Майката на Преслава Янка Тончева признава кои са най-големите й болки и тревоги, свързани с по-малкото от двете й деца, a именно фолк певицата Преслава.

„Тя сега ме слуша повече. Преди се криеха със сестра й, не споделяха много. Имаха страх от мен, защото виках и се карах. Най-много се надявам да се вслуша в думите ми, когато й говоря, че няма мъж до себе си, сама не трябва да остава. Поне едно дете да роди. За мъж не зная кой би бил съгласен да се прибира жена му, вмирисана на цигари и алкохол. Но това е пътят й“, споделя майката на певицата.



Янка разказва, че Преслава от малка е самостоятелна. Малко след като завършва средното си образование Преслава трябва да замине за Германия със семейството си, когато среща Милко Калайджиев. Той открива таланта й и я запознава с Митко Пайнера.

В първите месеци на кариерата си Преслава живее в Пловдив с майка си. Тя я чака до ранни зори да я види дали е здрава и да я остави да се наспи. Преслава мечтае да вдигне голяма къща за семейството си, което цял живот живее в панелка. Вдига голяма вила, която стои празна. Янка е забранила на дъщеря си да харчи пари за благото на родителите си, пише „Галерия“.

Източник: slava.bg, сн.: Фейсбук