"Мария не беше жена за сина ми. Тя се възползва от таланта му, въпреки че и двамата станаха известни. Не съм казала, че му е изневерявала и такива лоши думи за жена, които пишат, че съм казала, не са верни."

Така майката на Димитър Рачков Станка опроверга част от нещата, които била изрекла по повод ексснаха си Мария Игнатова, която дълги години живя с по-големия й син Димитър. Още с първия поглед Станка не харесала Мария Игнатова, но това никак не проличало в отношенията им впоследствие, пише "България днес".

Само веднъж майката на Рачков се опитала да обясни реакция на любимата на сина си, която не й харесала, но тогава той я скастрил да не се намесва и да "не дава акъл". От тогава Станка избягвала срещите с Мария, за да не създава конфликти.
Това не пречи на жената, когато й гостувал синът на Игнатова от предишен брак, да се грижи добре за него като за родното дете на сина си от бившата му Христина.

"Не деля децата, те много обичат да си играят и се разбират", обяснява Станка Рачкова. Пенсионерката, която е родом от Твърдица, а бащата на Димитър от Бургас, в момента е на морето. Там тя разбрала от сина си за окончателното му решение да се разделят двамата с Мария.

Рачков го обяви кратко, типично за стила му, защото не обича да говори за личния си живот.

"Във връзка с многобройните запитвания и нестихващ интерес от страна на някои медии, както и за да спестя допълнително време, енергия и творчески ентусиазъм, който води до различни сюжетни и драматургични обрати на т.нар. журналисти и папараци от жълтите медии, съобщавам официално, че аз и Мария Игнатова вече не сме заедно. Това е първият ми и последен коментар в тази връзка и с него смятам темата за приключена!". "Казах всичко в това писмо. Наистина няма какво повече да допълня", обясни и пред нас актьорът.

Самата Мария била против да изясняват отношенията си по медиите, затова не се включила в писането на писмото до пресата.

Отношенията на двойката куцат от около година, като според запознати те на няколко пъти са късали. Мария даже се изнесла от апартамента на комика и се прибрала при майка си в жк "Дружба". След осем години любов двамата окончателно са скъсали, но нито ревност, нито скандал е причината, която прекрати любовта между Мария Игнатова и Димитър Рачков. Просто "охладняват" един към друг.