За раздялата на Вихра и Иван Христови разказа и майката на водещата.

Тя изцяло се е посветила на дъщеря си и внучката си. Родителката е основната опора на Вихра.

„Вече 5 месеца съм без работа, за да бъда тук до Вихра и Ава. Виждах, че не са готови да ги оставя. Имаха нужда от моето присъствие.“ – споделя разтревожената майка и баба. Тя се ядосва, че не разбрала за краха в отношенията на съпрузите. Иван държал да пазят семейната криза в тайна:

„Научих от Вихра, но твърде късно, според мен. Все още вярвам, че е било грешка да послуша Иван, който я е молил да не ни казва. Ава също беше лъгана много дълго време.“

Възрастната дама разказа, че 6-годишната им дъщеря се затваря сама и плаче, защото много й липсва баща й. Вниманието, което не получавала от постоянното му присъствие, детето компенсирало с това на дядо си. То дори казало на баба си: „Деди ми е нещо като татко“

Момиченцето често казвало, че иска и двамата му родители да са си вкъщи, което допълнително предизвиква сълзите на бабата, пишат от kliuku.bg.

„Това ме събаря – мъката на детето. Имам специална връзка с внучето си, много обича и мен, и дядо си. На ден по няколко пъти ме пита дали я обичам – напълно обяснимо, заради раздялата. Пита ме дали обичам майка й и дали обичам Иван“ – признава тя, като смята, че това е нормална реакция на дете на разведени родители.

Родителите на Вихра са приели философски раздялата на дъщеря си. Те пожелали на Иван да е жив и здрав:

„Простили сме му всичко. Сърцата ни са свободни от омраза. Нищо лошо не е направил.“

Независимо от доброто отношение към бившия съпруг на дъщеря си, тя счита, че новата му любима е странна особа:

„За Ирина? Усещам много фалш в нея, това е.“ – лаконична е майката на Вихра.

Тя пожела на дъщеря си да не се обръща назад и в никакъв случай да не живее в миналото.