Фолкпевицата Рени, която преживя трудна раздяла с мъжа си Борис Пилософ, разчита на помощта на майка си Галя в отглеждането на двамата си сина.

Родителката ѝ обаче се възползва от ситуацията и се държи като истински господар в семейството, като непрекъснато издава заповеди и досажда със съвети.

Тя не приема чуждо мнение и злоупотребява с влиянието си, което има върху певицата. Най-нещастни от командирския нрав на баба си са синовете на позабравената изпълнителка - Борис, който е кръстен на баща си и Аспарух.

Двамата трудно преживели раздялата на родителите си, а допълнителен проблем се оказал престоя им в Израел. Певицата и децата ѝ прекараха в Тел Авив няколко години и Борис започна училище там.

След връщането в София той среща сериозни трудности с българския език и затова дори ходи на частни уроци. Без да се съобразява с проблемите пред тримата, мама Галя безцеремонно нарушава личното им пространство и думите и действията ѝ често стават повод за скандали.

Според колеги на Рени, тя е предана дъщеря и стоически търпи нрава на Галя, защото в момента тя е най-близкия ѝ човек и пръв помощник, въпреки че майка ѝ си позволява да ѝ дава съвети дори за облеклото.

Борис и Аспарух обаче се дразнят непрекъснато от диктаторските методи на баба си и често й повишат тон. Двамата не издържат на господството ѝ в кухнята, където тя не допуска братята да се направят сами дори закуска.



Рени има проблеми не само с властната си майка, но и с бащата на децата си и неговите родители. Тя твърди, че тримата въобще не се интересуват от внуците си.

Като пример бившата брадърка изтъкна, че докато тя била в къщата на Големия брат дядото на момчетата - професор Владимир Пилософ – известен лекар и бивш шеф на фонда за лечение на деца в чужбина, не ги потърсил нито веднъж.