Холивудският актьор ветеран Майкъл Дъглас беше удостоен с награда за цялостно творчество от американската Асоциация на пенсионерите.

Отличията се присъждат на звезди над 50-годишна възраст и филми с демографско послание, предаде Асошиейтед прес.

Приемайки почетното отличие на бляскава церемония в Бевърли хилс, 71-годишният актьор, известен с ролите си във филми като "Уолстрийт" и "Фатално привличане" сподели, че първоначално е останал силно изненадан, след като погрешка бил уведомен от асистента си, че е отличен с порно награда.

"Спомням си всичките си филми, но не помня да съм участвал в продукции с подобно съдържание", пошегува се актьорът, приветстван с бурни овации, цитира го БТА.

До него неотлъчно беше съпругата му Катрин Зита-Джоунс, а двамата постоянно се държаха за ръце.

Сред звездните гости бяха Морган Фрийман, Бет Мидлър, Елизабет Банкс, Марк Ръфало и ветеранът Дик ван Дайк.

"Очаквах да видя доста старци тук. Аз съм на 90 години и вероятно съм най-възрастният сред присъстващите", пошегува се Ван Дайк.

На церемонията за наградите на Асоциацията на пенсионерите с приз за най-добър филм беше отличена разследващата журналистическа драма "Спотлайт". Призовете за най-добър актьор и актриса в главна роля бяха присъдени на Брайън Кранстън за "Тръмбо" и Лили Томлин за "Баба". В поддържащите актьорски категории награди получиха Марк Райлънс за "Мостът на шпионите" и Даян Лад за "Джой".

Лентата "Обратно в играта" с Робърт де Ниро беше отличена като най-добра комедия. Анимацията "Отвътре навън" получи приз за най-добър филм за "хора, отказващи да пораснат".