Майкъл Кейн е верен на жена си вече над 40 години въпреки изкушенията в киноиндустрията.

"В този бизнес нон-стоп си обграден от красиви жени. Но аз си имам една такава и у дома! С Шакира се оженихме през 1973 година и продължаваме да се обичаме и до днес. Защото през годините винаги съм устоявал на изкушенията", твърди британският актьор.

"Питате как е възможно? Просто е. Когато снимам, Шакира е винаги с мен, на всяка една локация. Е, как да се поддадеш на изкушенията в присъствието на жена си?", пита шеговито Кейн. "Но това не е цялата формула за щастлив брак. Същинската тайна е друга: отделни бани и тоалетни, за всеки един от съпрузите".



За 82-годишния Кейн бракът с Шакира е втори. В периода 1955-1962 г. той е женен за актрисата Патриша Хайнс. От нея има син Доминик, роден през 1956 г., а от Шакира - дъщеря Наташа, родена през 1973 г. Кейн има два Оскара за поддържаща роля - първият за "Хана и нейните сестри" (1986), а вторият за "Правилата на дома" (1999).

Кино-ветеранът има и три Златни глобуса плюс две награди БАФТА. Бащата на Кейн е бил портиер, а майка му - готвачка и домашна прислужница. Което не е пречка за Елизабет II през 2000 г. да го удостои с рицарско звание. Това дава на Кейн право да носи титлата "сър", но само пред истинското си име - Морис Микълуайт, пише БГНЕС.