Феноменалните успехи на британския актьор сър Майкъл Кейн се дължали на това, че той се явявал винаги подготвен и повтарял по хиляда пъти репликите си.

83-годишният екранен любимец на няколко поколения зрители има шест номинации за наградите "Оскар" и е носител на две златни статуетки за поддържащи роли. Общо Кейн се е снимал в 115 филма и до ден днешен програмата му е претоварена.

На неговата възраст много хора забравят къде са си оставили очилата. За да няма "засечки" пред камерата, Кейн си репетирал наум репликите безброй пъти, до втръсване.

"Никога не използвам огледало, само си говоря сам на себе си!", довери световноизвестният актьор в предаването "60 минути" на Си Би Ес, пише БТА.

Където и да се намирал, Майкъл Кейн непрекъснато повтарял наум репликите си, независимо дали пътешества с кораб в Южна Франция или се разхожда по плажа в Маями. При изпълнението на всяка своя роля актьорът полагал къртовски усилия. Той бил убеден, че съвършенството може да се постигне единствено със здрав труд.

Майкъл Кейн е един от малкото екранни герои, които са били номинирани за "Оскар" през всичките десетилетия от 60-те до 2000-та година.

През 2000 -та година той бе удостоен с рицарско звание от кралица Елизабет Втора за цялостния му принос в киното.