Американският актьор Майкъл Кийтън получи собствена звезда на Алеята на славата в Холивуд, близо 4 десетилетия след първия си филм.

64-годишният актьор получи 2585-тата звезда в категорията Игрално кино. В последните две години Кийтън спечели Златен глобус за ролята си в "Бърдмен" и получи възторжени отзиви за работата си в получилия Оскар филм за педофилията в църквата "Спотлайт".

Майкъл Кийтън е сценичният псевдоним на родения през 1951 година Майкъл Джон Дъглас. Той обаче не искал да го бъркат със сина на Кърк Дъглас, заради което сменя името си. С това си име той дебютира в „Нощна смяна“ (1982) на режисьора Рон Хауард. Има над 60 роли в киното. Световна слава му донася двойната роля в „Батман".

Майкъл Кийтън е един от най-известните ергени в Холивуд. Има само един брак – с актрисата и сценарист Каролайн Макуилямс, от която има син – Шон Дъглас. Осем години, след като минава под венчило, се увлича по актрисата Кортни Кокс, с която се разделят през 1996 г. и оттогава до днес Майкъл е свободен, пише БГНЕС.

Сн.: Getty Images/Guliver