Скандалната американска певица Майли Сайръс записа саундтрака към филм за феминистки, които спретват акции голи до кръста в САЩ, съобщи "Върайти".

Във филма Free The Nipple ("Освободи зърното") певицата ще изпее кавър версия на Мелани Сафка, звезда на хипарското движение от 60-те години.

и преди е изпълнявала хита на Уудсток, но за филма на Лина Еско поп певицата записа нова версия. Тя звучи по-твърдо и по-рокендролски, в нея се чувства влиянието на Джони Кеш, пише БГНЕС.

Майли Сайръс е известна с провокативно си сексуално поведение, при което самоцелно показва плът, и изпълненията й напомнят порнография.

"Освободи зърното" е филм за движението, което се бори за правото на жените да се появяват топ лес на обществени места. Кампанията, започната от режисьорката Лина Еско в интернет през 2013 г., е подкрепена от Лина Денъм, Лив Тайлър и Риана, а също от 122 000 ползватели на Туитър. Феминстките проведоха неразрешени акции в 37 щата на САЩ.

"Ние говорим за равенство. Но защо във Фейсбук може да се показва обезглавяване, а не кърмене? Ако забранявате любовта и голотата, забранете насилието", заявява Лина Еско.