Изявите на Майли Сайръс стават все по-абстрактни.

Вече е трудно да се прецени дали те са плод на крехкото й психическо състояние, твърде рано споходилата я слава, употребата на някаква доста силна дрога или са чисто и просто безвкусен напън за проява на оригиналност.

Последната щуротия на 21-годишната певица е появата и в противоречиво видео на съпорт бандата й на Bnadgerz Tour. Майли се снима в най-новия клип на The Flaming Lips - Blonde SuperFreak Steals the Magic Brain (Суперлуда блондинка краде магическия мозък). Участие в него има и суперзвездата на електронната музика Moby.



Фронтменът на рокбандата - Уейн Койн, се е опита да предложи някаква форма на обяснение на случващото се в клипа, но за съжаление твърде незадоволително. Видеото напомня на някаква бледа попверсия на клип на Aphex Twin.

Във видеото Майли пуши обилно, докато гола жена лъкатуши наоколо, разнасяйки скъпоценно желе, наречено – "Магическият мозък". Moby от своя страна се изявява като лидер на култ, който е бесен, защото иска да се сдобие с въпросното желе. The Flaming Lips свирят в костюми в цветовете на дъгата и като цяло всичко е много ала '60-те, Кен Киси, "Веселите пакостници", Тимъти Лиъри и Beatles.



Не е изненадващо, че видеото прави препратки към LSD, но ще трябва да сте на нещо поне толкова силно, за да възприемете заснетото като лесно или дори приятно за гледане. Нещо повече, видяното дори не е толкова отвлечено, колкото обяснението, което вокалът на рокгрупата дава пред Rolling Stones.

По думите на Уейн Койн магическият мозък в клипа принадлежи на Дж. Ф. Кенеди и съдържа LSD-формула. Койн пусна писмено изявление, в което обяснява:

"Историята е горе-долу такава: Moby е зъл, властолюбив лидер на култ, който се стреми да придобие най-ценната психоактивна дрога в света... мозъкът Джон Ф. Кенеди, който съдържа оригиналната формула на LSD! Майли Сайръс притежава този мозък!