Провокативното шоу на звездата, излъчено в праймтайма на NBC на 4 юли, възмути зрителите

Американският СЕМ започна разследване срещу канала NBC, излъчил кадри от шоуто на Майли Сайръс по обвинения, че то й е неподходящо за праймтайма на телевизиите.

Служители на Федералната комисия по комуникациите (FCC) бяха затрупани със зрителски оплаквания след показване на картина от турнето Bangerz Tour миналия месец, по време на почивката за Деня на независимостта.

NBC показа кадри от провокативно ново турне на попзвездата, като очакваше, че ще закове зрителския интерес, но за изненада бе гледано едва от 2,2 млн. души. Освен това каналът си навлече допълнителни неприятности заради излъчените неприлични кадри, които възмутиха масовата аудитория навръх националния празник. Според сайта Tmz.com зрителското възмущение се дължи не само на едва покриващите тялото на 21-годишната Сайръс сценични облекла, но и на поведението й, включващо забавления в леглото с полуголи танцьори и истеричен смях в лицето на мъж, облечен като бившия президент на САЩ и икона на гражданските права - Ейбрахам Линкълн.



Представители на FCC трябва да решат дали спектакълът нарушава правилата за излъчване на сексуални или други определени като неприемливи действия в тази част от ефирното време. Ако се докаже, че това е така, то NBC ще отнесе яка глоба.



Междувременно на Instagram профила на Майли отново се появиха снимки на певицата с джойнт в ръка.