Професионален военен и то с чин майор пое командването в новото риалити по Би Ти Ви "Фермата".

Трудният преход до Фермата и неочаквано тежките условия, които завариха участниците в новия си дом и изборът на фермер на седмицата обтегнаха отношенията на 16-те участници.

Натоварени с багаж и с по едно яре на гръб трите отбора на участниците в "похода към Фермата" откриха пътя до бъдещия си дом. Водещите Иван и Андрей определиха промяната в стандарта на живот като от 5 пет звезден ол инклузив да попаднеш на пионерски лагер в Китен през 80-те.

Два от отборите си послужиха с хитрост, което се отрази и на резултатите при избора на първия фермер на седмицата, който ще се разпорежда в базата. Гласовете на избирателите се разделиха по равно - 8 на 8 и продукцията реши да зачете за активни единствено тези на отбора, който откри Фермата, следвайки правилата и дългия маршрут от картата, която им бе дадена в началото на похода. Така за Фермер на седмица бе избран майор Веселин Василев.

54-годишният военен от резерва от Добрич определя политиката си така: „Аз съм верен на принципа „никога против Русия и винаги с Европа!". За себе си споделя, че е наследник на 150 декара в Добруджа, откъдето идва и любовта му към земята. „От 6-годишен съм на село. Вкъщи гледам 60 вида цветя. Коля всякакъв вид животни. Във „Фермата" ще съм си у дома", заявява във визитката си добричлията.

7 години служил в секретно ракетно поделение. Бил е един от шестимата офицери, които са били в базата на морската пехота в Северна Каролина в САЩ. Дългогодишен офицер от армията, твърди, че е изграден лидер, човек с характер, човек с достойнство

Дали Веселин ще прилага железните си патриархални разбирания при управлението на повереното му стопанство и как ще мотивира Симеон и недоволните от решението съотборници да градят, а не типично по български да стачкуват и рушат, ще стане ясно през следващите дни.