По време на 150-ия юбилеен епизод на MasterChef още един готвач се сбогува с мечтата за 100 000 лева и престилката в шоуто. Фармацевтът и нутриционист Kатерина Зекмановска показа как полезни продукти могат да се превърнат в гурме блюдо. Обезкостяването и приготвянето на пиле се оказаха твърде голяма хапка за нея и тя отпадна от надпреварата. Chef Силвена Роу я изпрати с искрената вяра, че ще се срещнат пак като посланици на философията за здравословно хранене, а хоби-кулинарката напусна кухнята с гордост, че до последно е била себе си – и като човек, и като готвач.

В студиото на „Преди обед“ Катерина заяви, че е била уверена в знанията и уменията си на гладиаторската арена на MasterChef. „Според мен нещата с пилето не се объркаха, защото това ми беше идеята - да покажа нова техника, да покажа нови неща. Най-лесно е да направиш пиле със зеленчуци", заяви тя. „В световен мащаб всичко в кухнята е възможно, всички експерименти са възможни. В Перу ми сервират кокосов десерт в самия кокос в чиния с камъни от морето. Вече няма граници". И допълни: „Не съм инатлива. Искам да си кажа моето мнение, вярвам, че в живота нищо не трябва да е монолог, всичко трябва да е диалог. Аз съм много самокритична. Не държа винаги да е моето мнение, но държа да си го кажа". Нутриционистката призна, че в MasterChef нещата се случват така, както не очакваш. И това е хубаво.

Като любимо ястие от детството тя помни топеницата на баба – хляб с олио, сирене, червен пипер – на фурна и кисело мляко. Определя детството си като щастливо и безгрижно, изпълнена с фолклорни танци и много пъешествия. Катерина показа на Деси и Сашо своят кулинарен тефтер, който „пътува“ навсякъде с нея. Стартирала го е през 1999 г., когато събира рецептите на мама и баба, за да преживява през студентските години в България. Разказа, че Македония й е станала тясна, затова била твърдо решена да учи тук. Запознала се със страхотни хора от различни държави, в София среща и своя съпруг – италианец. След 6 месеца се женят и започват да пътуват по света. За живота си в арабския свят казва, че развиваш зависимост. Според нея жената и семейството са издигнати в култ от общество с много ценности и традиция. Ако уважаваш правилата им и разбереш, че животът е прост без материалните неща, можеш да откриеш себе си и да му се наслаждаваш. Страстта й към здравословното хранене датира от периода, в който живее в Италия и записва специализация по нутриционизъм. Тогава е доброволец в програма срещу рака на гърдата и вярва, че чрез правилно хранене онкологичните заболявания могат да бъдат превентирани или стопирани. Самата тя е готвила заедно с жени, претърпели операция. Тяхната диета е изключвала бяла захар, бяло брашно и консерванти.

В Перу е била преподавател в частно кулинарно училище, където също е промотирала здравословното хранене срещу рака. Тя разказа на зрителите на bTV, че там всеки има застраховка срещу онкологични заболявания. Съпругът й е останал да работи там, а тя и дъщеря й се прибират при балканското семейство. Катерина е горда, че 7-годишното момиче лесно се адаптира при местенето в различни държави, толерантна е, кръгозорът й е широк и вече знае добре почти пет езика.