Максим Стависки се прибра в България и очаква тук първото си дете, пише "24 часа".

Двукратният световен шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки и неговата партньорка на леда и в живота Албена Денкова трябва да станат родители до месец.

Максим приключи ангажиментите си в проекта на първи канал на Руската обществена телевизия “Лед и пламък”. Шоуто е подобно на “Ледена епоха”, в което преди играеше и Албена. Стависки участваше в новата програма с известната актриса Елизавета Арзамасова, която има роля на Жулиета в “Ромео и Жулиета” на Шекспир на сцената на московския театър “Станиславски”.

Максим напоследък е и коментатор за фигурно пързаляне на Руската информационна агенция “Новости” и редовно дава оценки след всеки голям турнир.

Заради лошото време в Русия няколко дни бившият шампион не можа да излети от столицата, но от няколко дни си е в България.

Въпреки напредналата си бременност Албена взе участие в скандалното общо събрание на Българската федерация по кънки, на което освен всичко останало трябваше да чуе и откровената простотия, че двете й световни титли с Максим са нелепи. Албена е бивш шеф на БФК.

Бебето на Денкова ще е второто във фамилията. Преди няколко месеца шампионката стана леля, тъй като нейната сестра Ина Демирева роди момиче в София. Малката носи името Силвия, както се казва майката на Албена и Ина. Бащата също е бивш фигурист - Андрей Лутай. Демирева и руснакът вдигнаха сватба в София, а връзката им започна на световното в Лос Анджелис през 2008 г.