Максим Стависки най-накрая си взе поука след престъплението, което извърши преди 9 години. Той не се е отказал от любовта си към алкохола, но вече не смее да шофира почерпен. Фигуристът не се качва наквасен зад волана, а моли други да го возят.

Максим ползва таксита, приятели или пък услугите на фирми, които могат да го закарат на желаното място със собствената му кола - т.нар. дринк енд драйв. Това показват уникални папарашки кадри, заснети от предаването на Николета Лозанова. Тази неделя в „Папараци" по Би Ти Ви ще бъде излъчено ексклузивно видео, които показва как обърналият няколко чашки алкохол Максим не припарва зад шофьорското място на мощната си кола, а си поръчва дринк енд драйв.

Миналия понеделник, 28 март, световният шампион по фигурно пързаляне и половинката му в живота и на леда Албена Денкова отпразнуваха подобаващо триумфалното си възкръсване пред българската публика. Двамата показаха фантастични танци и сложни акробатични техники на ледената пързалка пред 12 000 души в зала „Арена Армеец". Максим и Албена бяха част от грандиозното шоу на руснака Иля Авербух „Парад на шампионите". Публиката ги аплодира бурно, но най-много овации, цветя и радостни възклицания събра българо-руското дуо Албена Денкова-Максим Стависки. От освиркванията и подмятанията „убиец" към родения в Ростов на Дон блондин нямаше и помен.

*Навлякъл кожено яке и помъкнал на гръб огромна раница, Стависки се закача със своя колежка от шоуто

*Максим Стависки напуска зала „Арена Армеец" след невероятното си изпълнение на леда

Затова и през нощта след грандиозното шоу на 28 март, в компанията на приятели от България и Русия, те полели с много вино и твърд алкохол завръщането си в София в ресторанта в хотел „Даунтаун" на бул. „Васил Левски". Хотелът е собственост на семейството на бащата на съветския рок Ованес Мелик-Пашаев, който от дълги години развива бизнес в България и живее тук. Той е бил мениджър на първата група „Машина времени", създадена в Москва в началото на 70-те години. Близкият приятел на Алла Пугачова и Филип Киркоров и неговата компания „Жокер медия" организираха гостуването на Максим, Албена и на останалите шампиони в София.

*Понеделник вечерта, малко след шоуто. Албена и Максим напускат зала „Арена Армеец". Шампионът се настанява на пътническата седалка отпред, а в ролята на шофьор влиза Денкова

*Албена и Максим напускат ресторанта след приятелска вечеря в чест на пищното шоу

*Максим Стависки напуска ресторант „Даунтаун" късно вечерта, след като е хапнал и пийнал порядъчно. Фигуристът е извикал подкрепление - шофьор от услугата дринк енд драйв

*Почерпеният Стависки се настанява на пътническата седалка отпред. Той вече знае - щом е пил, не трябва да се кара кола!

Според запознати не само заради ВИП персоните, които са пили заедно със Стависки и не само страхът, че може да бъде спрян и изловен от полицията, накарали фигуриста да не се качи пил в малките часове на нощта и да кара из празните улици.

Освен това както „Всеки ден" съобщи преди време след адския сблъсък край Приморско Максим претърпя нова катастрофа - този път край Москва. През февруари 2014 г. ви информирахме, че според руски блогъри Стависки се е блъснал с колата си в дърво. Официална информация от пътните служби в Русия за това нямаше, но журналистите в интернет твърдяха, че фигуристът счупил десния фар на колата си и смачкал леко бронята на автомобила, който отгоре на всичко не бил негов, а на един от най-известните съветски състезатели по фигурно пързаляне Евгени Плющенко. Стависки този път не бил пиян, не пострада, но очевидно отново е карал екстремно с несъобразена скорост.

Днес обаче - 9 години след престъплението си, Максим не смее да шофира почерпен. Защото добре помни 5 август 2007 г., когато карайки пиян мощния си джип уби човек и превърна в жив труп младата Мануела Горсова. Световният шампион по фигурно пързаляне отърва затвора и получи само условна присъда, а шофьорската му книжка бе отнета за 4 години. Забраната да кара падна през 2012 г.

Източник и снимки: Всеки ден, Папараци